4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Fietssnelweg F35 - Zijtak naar Vriezenveen

· 1559× bekeken

Het oorspronkelijke masterplan uit 2009 wordt geactualiseerd. Aanleiding hiervoor zijn de gewijzigde ruimtelijke ontwikkelingen , zoals het vervallen van het "Waterrijk" plan. Ook zijn er nieuwe ontwikkelingen, zoals de opkomst van de elektrische fiets. En op de reeds gerealiseerde deeltrajecten van de F35 heeft men intussen al aardig wat bijgeleerd.

Enige cijfers over het gebruik van de F35 zoals nu bekend, en de daarop gebaseerde prognoses:

• Tussen Hengelo en Enschede is het aantal fietsers meer dan twee keer verdubbeld, van 400 naar 1700 per werkdag.
• Dit zal in het lopende en volgende jaren nog oplopen tot 2.000 á 3.000 per werkdag;
• De verwachting voor 2020 is dat het verder doorgroeit tot zo'n 6.000 per werkdag
• Hierbij is de aanname dat de aanleg voltooid is, dat er nieuwbouwontwikkelingen zijn, en dat er een groeiend milieubesef is.

En wat houdt dit nu in voor de zijtak naar Vriezenveen. Omdat "Waterrijk" er voorlopig niet komt, is de mogelijke variant dwars door Waterrijk van de baan. Het huidige fietspad langs de Aadorpweg zal nu gaan fungeren als de zijtak naar Vriezenveen. Hierin wordt samengewerkt met Almelo, voor de verdere aansluiting op de F35.
Het huidige fietspad langs de Aadorpweg is gedateerd, en het vraagt veel onderhoud. De breedte van het tweerichtingen fietspad is nu 2.5m, en loopt voor 1.7km over Twenterands grondgebied. Die 2.5 m is onvoldoende, het fietspad zal verbreed moeten worden, naar 4m. Verder loopt het nu vlak langs een bomenrij; het asfalt wordt door de boomwortels steeds omhooggeduwd. En dat hoort niet bij een fietssnelweg, al is het "maar" de zijtak.
De investering voor het Twenterandse deel is opgenomen in de Kadernota 2016 (€ 100.000,- voor de voorbereiding), en voor 2017 en verder (€ 400.000,-). Ook de Regio Twente draagt eenzelfde bedrag bij. Mochten er zich bepaalde situaties voordoen, zoals het asfalteren van de Aadorpweg, dan kan een en ander gelijktijdig plaatsvinden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›