4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Burgemeester Visser zet NES-vrijwilligers in het zonnetje

· 1798× bekeken

DEN HAM - Op woensdag 19 augustus zet burgemeester Visser de acht organisatoren van het NES festival, die na 25 jaar stoppen met de organisatie, in het zonnetje. Burgemeester Visser: “Deze acht vrijwilligers stonden aan de basis van een evenement dat een rijke geschiedenis kent. Het is meer dan terecht om ze hiervoor in het zonnetje te zetten en mijn waardering uit te spreken voor hun inzet gedurende die lange periode.” Dit moment vindt plaats op 19 augustus, tijdens de laatste Hammer Brinkdag van dit jaar.

Het NES-festival is een jaarlijks feest in de nacht van oud en nieuw. Het festijn vond plaats in een feesttent aan de Geerdijk in Den Ham. Veel Hammenaren, maar ook andere, met name jonge Twenteranders vieren het begin van het nieuwe jaar traditioneel op het Nes festival. Afgelopen jaar werd het festival voor de 25ste keer georganiseerd.

Na vijfentwintig jaar stoppen Leo Jansen, Gerald Pasman, Mark Olsman, Bert Meijer, Jan Meijer, Gerrit Horstink, Jan Noeverman en Edwin Hemmink met de organisatie van het NES festival. In 1990 zijn zij begonnen met een NES motorcross met ‘s nachts een feesttent bovenop de Esch. Na een succesvolle eerste editie is het programma verder uitgebreid. De feesttent werd verplaatst naar de Geerdijk en er kwamen bekende bands. De laatste jaren werd er een groot dart-toernooi voorafgaand aan het feest georganiseerd.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›