4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Voorzitter Gerrit Dragt van KIOS’45 Koninklijk Onderscheiden

· 1298× bekeken

VRIEZENVEEN-SIBCULO - Zaterdag 15 augustus reikt burgemeester Visser een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer G.J. (Gerrit) Dragt. De uitreiking vindt plaats tijdens de het 70-jarig jubileumfeest van korfbalvereniging KIOS’45. “De heer Dragt is al vanaf 1966 vrijwilliger bij KIOS’45, voornamelijk in de functie van bestuurslid, waarvan de langste periode als voorzitter. Ook heeft hij een kartrekkersrol vervuld bij het project Korfbalimpuls en is hij nauw betrokken geweest bij de realisatie van de sporthal in Bergentheim”, aldus burgemeester Visser. De heer Dragt ontvangt de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gerrit Dragt is in Sibculo geboren en rond zijn 12e is hij lid geworden van KIOS'45. Na zijn huwelijk is hij in Vriezenveen gaan wonen, maar is altijd lid gebleven van KIOS’45 in de gemeente Hardenberg. Omdat de heer Dragt woonachtig is in Twenterand, reikt burgemeester Visser van de gemeente Twenterand de onderscheiding uit.

Hij wordt als duizendpoot en drijvende kracht van KIOS’45 bestempeld. Begonnen met het maken van het clubblad is hij niet veel later tot het bestuur toegetreden en heeft daarin alle functies vervuld. Momenteel is hij voorzitter en druk doende met het vormen van een nieuwe organisatiestructuur. Burgemeester Visser: “Vrijwilligers als de heer Dragt zijn van zeer grote waarde voor een vereniging. De heer Dragt kijkt daarnaast over de grenzen van de vereniging heen en zoekt daarbij samenwerking met andere verenigingen om daarmee de sport als geheel te promoten.”

In de periode 2012-2014 heeft de heer Dragt een kartrekkersrol vervuld in het Korfbalimpuls project voor Overijssel. Met behulp van een subsidie is deze sport op diverse manieren gepromoot om ledengroei te realiseren. En niet zonder succes. Na deze impuls konden de betrokken verenigingen ruim 50 nieuwe leden begroeten.

Tot slot is de heer Dragt nauw betrokken geweest bij de realisatie van de sporthal in Bergentheim. Namens de korfbalvereniging heeft hij zitting in het stichtingsbestuur.

Vanwege zijn grote inzet voor korfbalvereniging KIOS’45 én de sport, zowel lokaal als regionaal heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd de heer Dragt te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›