4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

De Dorpsraad Vroomshoop in actie

· 1400× bekeken

VROOMSHOOP - De afgelopen periode heeft de nieuwe Dorpsraad Vroomshoop geprobeerd in beeld te brengen wat de bewoners van het dorp vinden van de leefbaarheid vinden van Vroomshoop en welke wensen en klachten er leven onder de bevolking.
Dat leverde veel aandachtspunten op.

Er werd parkeeroverlast ervaren aan de noordzijde van de Julianastraat, waar vroeger de C1000 heeft gestaan. Hier heeft de Dorpsraad een gesprek over gehad met de gemeente Twenterand, met als resultaat dat er op korte termijn een parkeerverbod aan die kant wordt ingesteld. De bewoners zijn allemaal op de hoogte gesteld door middel van een brief van de gemeente.

De markt moest terug komen in Vroomshoop. Ook hierover is de Dorpsraad in gesprek met de gemeente en de nu nog aanwezige marktkooplieden. Het probleem is echter dat er geen nieuw marktkooplieden bij willen komen. Het is blijkbaar moeilijk nieuwe kooplieden te interesseren.

De Dorpsraad is ook in gesprek met de gemeente over de hondenpoep. Dit probleem is niet eenvoudig lossen, omdat het ook vraagt om mentaliteitsverandering bij de burger zelf. De Dorpsraad heeft ingezet op een betere zuiginstallatie zodat de veldjes beter en vaker schoon worden gemaakt, meer afvalbakken waar de poepzakjes in gedeponeerd kunnen worden, en meer controle voor handhaving.

Dan is de Dorpsraad in gesprek met de Oranjeschool en de gemeente over de problematiek van de achteringang. Doelstelling is om achter de school een stuk grond in gebruik te nemen die geschikt gemaakt wordt om een achteringang te creëren.

Er komt op verzoek van de Dorpsraad een groot bord in Het Punt te hangen het de gehele "centrumvisie" uitgelicht wordt. Ook zal de heer Anne Visserman van de gemeente, vanaf oktober, eens per maand een soort spreekuur of vragenuur houden in Het Punt.

Dan wil de Dorpsraad een brainstormsessie houden. Dat doen men samen met een aantal Vroomshopers, met als doel om Vroomshoop en ook Twenterand nog beter op de kaart te zetten. De ideeën die hieruit voortkomen probeert men te verwezenlijken. Dit kan wellicht met behulp van de gemeente en of de overheid. Soms zijn er subsidiemogelijkheden, daar gaat de Dorpsraad werk van maken.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›