4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Internationaal Jeugdkamp “Lekker Dutch” 2015 in Twenterand.

· 2117× bekeken

TWENTERAND - De eerste dag is al meteen bijzonder geslaagd voor de 27 jongens en meisjes in de leeftijd van 17 tot 21 jaar, die in Twenterand de gasten zijn van de Lionsclub Twenterand. Deze kinderen uit wel 22 verschillende landen uit de hele wereld bezoeken Nederland drie weken, waarvan de laatste week in Twente en Salland. In Haarle verblijven zij in een jeugdboerderij onder leiding van Peter van den Berg, directeur Lionskamp Haarle. Tien dagen krijgen deze kinderen elke dag een programma aangeboden verzorgd door de diverse Lionsclubs in de omgeving.

Maandag 20 juli was Lionsclub Twenterand de gastheer. “Een parel, deze dag”; sprak Peter zijn oordeel uit. Ook hij ervoer samen met de 27 gasten en 10 stafleden deze dag als zeer geslaagd. ‘s Morgens om tien uur een korfbal clinic onder leiding van enthousiaste leden van korfbalvereniging Amicitia Vriezenveen.

Joost Nijkamp wist de buitenlanders meteen enthousiast te laten korfballen en Ben Nijhuis van Jeu de Boules club de Toss uit Almelo kon de jongens en meisjes met zijn team de fijne kneepjes van het Petanque spel op de prachtige banen van de Amicitia bijbrengen. Na een lunch met de oer-Hollandse Kwekkeboom kroket als bijzonderheid ging het ‘s middags naar kasteel Eerde. De gasten waren onder de indruk van het interieur en het prachtige verhaal rond deze meer dan 300 jaar oude omgrachte vestigingsplaats van de voormalige roofridder Evert van Essen. Het huidige kasteel Eerde dateert uit 1715 en is gebouwd door de Baron van Pallandt. Nu is er een Internationale School gevestigd met meer dan 130 studenten uit binnen- en buitenland.

Daarna ging het per bus naar de meest Noordelijke wijngaard (met prijzen) van Europa, De Tappenmars in Den Ham. Een bezichtiging in de wijnkelders, een “pubquiz” ondersteund met een heuse midwinterhoornblazer en ter afsluiting een heerlijke maaltijd, maakten een eind aan hun eerste Twentse kamp dag voor deze jongeren uit landen als Maleisië, Hongarije, Letland, Mexico, Canada en Noorwegen tot een bijzondere belevenis.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›