4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Een veel te hoog bla, bla gehalte

· 1406× bekeken

De VVD Twenterand is teleurgesteld in de beantwoording van schriftelijke vragen over
de procedures rond handhaving.

VVD fractievoorzitter Chris Walraven: “Als een schoolmeester wordt ons nog eens uitgelegd welke regels er zijn vastgelegd en hoe het in theorie allemaal zou moeten werken. Helaas gaat men niet, of onvoldoende, in op de door ons naar voren gehaalde voorbeelden, waaruit blijkt dat er in Twenterand wel een heel erg groot verschil zit tussen de theorie en de praktijk.”

De VVD vroeg om de vervolgstappen en het tijdspad m.b.t. de genoemde voorbeelden. Helaas wordt hier vrijwel niet op in gegaan. De VVD vroeg o.a. ook hoeveel waarschuwingen de afdeling blijft geven voordat daadwerkelijk opgetreden werd. Het antwoord gaf aan dat een waarschuwing past binnen het beleid, maar gaat niet in waarom, in het aangedragen voorbeeld, men tot zelfs vier keer toe blijft waarschuwen, zonder op te treden.

Walraven: “Met betrekking tot de procedure aan de Harmsenweg wordt er gesproken over een relatief kort handhavingtraject. Onbegrijpelijk, terwijl je weet dat dit proces onder je voorgangers al meer dan 25 jaar geleden is begonnen en je als verantwoordelijk portefeuillehouder begin 2014 via de media zelf hebt aangekondigd dat je geen andere mogelijkheid ziet dan dit bedrijf te dwingen tot sluiting en het afbreken van de zonder vergunning opgetrokken gebouwen. Wat is hier dan de betekenis van relatief kort?”

De VVD Twenterand neemt het de portefeuillehouder kwalijk dat hij zijn gedane toezegging richting fractievoorzitter Walraven m.b.t. het dossier Harmsenweg niet is nagekomen. In een persoonlijk gesprek in het voorjaar van 2015 gaf de portefeuillehouder hem aan voor de zomer van 2015 met concrete maatregelen te komen, waardoor het organiseren van evenementen niet langer mogelijk zou zijn. De zomer is begonnen maar van deze toezegging is dus helaas niets terecht gekomen. Als er al redenen zijn waardoor je deze toezegging niet kunt nakomen is een bericht hierover voor het verstrijken van de deadline toch wel het minste dat je mag verwachten?

In de beantwoording dus veel bla, bla en te weinig concrete antwoorden. Op het verzoek van de VVD Twenterand om een daadkrachtiger optreden van de afdeling handhaving helaas ook geen enkele reactie. Zo’n daadkrachtig optreden is naar de mening van de VVD Twenterand noodzakelijk zodat de inwoners, bedrijven en organisaties weten waar ze aan toe zijn in de gemeente Twenterand. We dienen in Twenterand met één maat te meten, dat schept duidelijkheid. Voor de VVD Twenterand is deze beantwoording aanleiding er een raadsdebat over aan te vragen en zegt toe dat dit na het zomerreces gaat plaatsvinden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›