4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Sluis de Haandrik vanaf morgen open

· 921× bekeken

DE HAANDRIK - De sluis bij de Haandrik, tussen Gramsbergen en Coevorden is vanaf morgen geopend, er zal ieder uur geschut worden. De sluis is compleet gerenoveerd is en klaar voor de kleine scheepvaart.
Waterschap Vechtstromen en de gemeente Hardenberg werken met ingang van dit vaarseizoen samen bij het beheer van de sluizen in de Vecht in de gemeente Hardenberg. Medewerkers van het Cleanteam van de gemeente zijn opgeleid tot sluiswachter. Zij begeleiden de watersporters op een snelle en veilige manier door de sluizen. De sluis in de Vecht nabij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg is al eerder in gebruik genomen en ook bemand door sluiswachters.

De sluizen zijn ingericht voor boten met een beperkte diepgang. Waterschap Vechtstromen heeft nu het beheer van beide sluizen. Hoewel sluizen onbemand kunnen functioneren, kiest waterschap Vechtstromen ervoor om de sluizen te bemensen met sluiswachters. Hierbij werkt het waterschap samen met de gemeente Hardenberg. De sluis bij De Haandrik kent vaste schuttijden en wordt in het vaarseizoen tussen 09.00 en 17.00 uur ieder heel uur bediend.

Meer informatie over het varen op de Vecht en de regels die waterschap Vechtstromen stelt om de vaarrecreatie op de Vecht in goede banen te leiden, is te vinden op www.vechtstromen.nl/varenopdevecht.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›