4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Cogas Cultuurprijs 2015 uitgereikt aan Stichting Randrock

· 1208× bekeken

VRIEZENVEEN - Vandaag ontving Stichting Randrock de Cogas Cultuurprijs 2015. De stichting ontving de prijs voor Randrock Junior, het jeugdprogramma van het jaarlijkse gratis festival in Vriezenveen. De prijs bestaat uit een award en een geldbedrag van € 1000,-. De prijs werd uitgereikt door Arjan ten Elshof (directeur Cogas a.i.) en burgemeester Visser van Twenterand. Visser over de uitreiking: “Een mooi moment, want landelijk wordt veel bezuinigd op cultuur, dan is het mooi dat wij in onze regio over het Cogas Fonds beschikken. Ik ben erg trots op de Stichting Randrock, die weer nieuwe doelgroepen aan haar festival heeft weten te binden, zoals gezinnen met jonge kinderen.”

De Cogas Cultuurprijs is een prijs die Cogas jaarlijks uitreikt aan een bijzonder cultureel initiatief in de Cogas regio. Cogas wil hiermee de kennis van kunst en cultuur vergroten en dit toegankelijk maken voor een groter publiek. De cultuurprijs vloeit voort uit het Cogas Fonds. Elk van de negen gemeenten in het Cogas-gebied is vertegenwoordigd in de commissie van het Cogas Fonds.

Uit de vele inzendingen worden jaarlijks drie bijzondere inzendingen uitgekozen voor een extra prijs, de Cogas Cultuur Prijs. Eind mei maakte Cogas al de winnaar van de Cogas Cultuurprijs 2015 bekend, vandaag is de prijs formeel overhandigd.
De Cogas cultuurcommissie nomineerde Randrock Junior vanwege haar gevarieerde jeugdprogramma voor alle leeftijdsgroepen. Met een vernieuwend aanbod en boeiende optredens weet Randrock elk jaar meer bezoekers te trekken. Cogas ondersteunt van harte initiatieven die ook (jonge) kinderen actief bij kunst en cultuur betrekken.

Randrock Junior werd door het publiek als prijswinnaar gekozen. Voor het eerst kon dit jaar via Facebook worden gestemd op de drie genomineerden. Het merendeel van de bijna 500 stemmen ging naar Stichting Randrock voor hun bijzondere jeugdprogramma. Succesvolle activiteiten waren ondermeer de Verhalenbus en het Theaterplein.

Het Randrock festival vindt jaarlijks plaats en is gratis toegankelijk. Het festival dat dit jaar plaatsvond op 14 mei (Hemelvaarsdag) trok zo’n 7000 bezoekers.

De award en de cheque werden overhandigd door burgemeester Visser van de gemeente Twenterand, tevens voorzitter van de Cogas Cultuurprijscommissie, samen met Cogas-directeur Arjan ten Elshof.
De award is gemaakt van handgeblazen glas door een Ootmarsumse glaskunstenaar en heeft de vorm van een veer. Het staat symbool voor een pluim, een opsteker voor culturele initiatieven in de Cogas-regio. De veer werd al in de middeleeuwen gebruikt als schrijfgerij. Schrijven is ook overdracht van cultuur. Naast de mooie vorm spreekt Cogas ook de symboliek erg aan.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›