4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Majorettes Vroomshoop keren terug van concours met 2 bekers en 6 medailles

· 1287× bekeken

VROOMSHOOP - Zaterdagmorgen 27 juni in alle vroegte vertrok er een bus vol met majorettes en supporters richting Dokkum om daar deel te nemen aan een groots majorette concours met meer dan 160 optredens. Weken van hard oefenen zijn er aan voorafgegaan om zich voor te bereiden op dit concours. En dit heeft zijn vruchten afgeworpen, het resultaat was 2 bekers en 6 medailles.

Vooral bij het onderdeel Kids Twirl waaraan 30 meisjes van verschillende verenigingen deelnamen onderscheiden de 10 meisjes van Vroomshoop zich van de anderen door het strakke lopen en mooie dansjes. Het resultaat was dat er van elke leeftijdscategorie de eerste prijs naar Vroomshoop ging en in twee leeftijdscategorieën nog een tweede en derde plaats werd behaald. Een eerste prijs was er voor Marlinde met 8,3 punten, de tweede was in dezelfde categorie voor Lyan met 8,2 punten. Ook Sanne behaalde een eerste prijs met 8,0 punten en Eslie met 7,8 punten een derde plek. Cherel behaalde in haar categorie een eerste plaats met 8,0 punten. Milou, Mirthe, Sarah, Esmee en Lisa die ook aan de Kids Twirl deelnamen behaalden geen prijs, maar ook zij lieten een mooi strak dansje zien. Het punten verschil was minimaal.

Instructrice Iris Jansen was tevreden en trots op alle meiden. Duo Sanne en Indy hadden één tegenstander deze lieten ze achter zich door de eerste prijs binnen te slepen. Solisten Iris en Maud hadden een flink aantal tegenstanders en vielen dit keer buiten de prijzen. Een tikkeltje gespannen was het A-team. Het was de eerste keer dat ze in deze formatie optraden met een compleet nieuw dansje dat ze in acht weken tijd moesten in studeren. Het harde werken van deze meiden werd ruimschoots beloond met 64,9 punten wat goed was voor een eerste prijs. Verbazing en vreugde alom bij dit team toen ze de beker in ontvangst mochten nemen.

Met veel positieve feedback op het juryrapport kan dit team zich weer voorbereiden op het volgende concours. Na heel lang wachten voor de meisjes van het Accessorie-Corps team B was het dan eindelijk hun beurt om de vloer op te gaan. De meisjes van dit team huppelden enthousiast de vloer op om een spetterende show te laten zien van "De kleine Zeemeermin". Hun vrolijke uitstraling en mooie show werd dan ook beloond met een eerste prijs en 64,5 punten wat wederom voldoende is om te mogen deelnemen aan het NK. Ook zij mochten een mooie beker in ontvangst nemen. Instructrice Melanie van Dijk was meer dan tevreden over de punten van zowel de teams als solisten en duo.

Na deze lange mooie dag stapten de majorettes en supporters weer in de bus richting Vroomshoop. En net als de heenweg werd er een bingo spel gespeeld, dit keer niet om de zenuwen de baas te blijven maar nu om de overwinningen te vieren. Een verrassing was dat de Malletband van "De Harmonie Vroomshoop" de majorettes stond op te wachten met een serenade bij Het Punt. Dit was een extra mooie afsluiting van de dag. "De Harmonie Vroomshoop" kan met recht trots zijn op deze mooie majorette groep.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›