4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Afscheid van juf Anneke Tinselboer – Boes

· 2410× bekeken

VROOMSHOOP - Op woensdagmorgen 17 juni namen de leerlingen van de Kennedyschool te Vroomshoop officieel afscheid van juf Anneke.
De leerlingen stonden buiten om samen hun juf op te wachten, die via de rode loper naar de school werd geleid. Daarna werd de feestelijke dag voortgezet met een spelletjes-circuit en ten slotte werd de dag afgesloten met een gezellige bijeenkomst met de collega’s.

Juf Anneke heeft er heel wat onderwijsjaren in Vroomshoop opzitten. Ze begon met lesgeven in een noodlokaal in het M.C.C., daarna ging ze naar verschillende kleuterscholen en toen het basisonderwijs z’n intrede deed ging ze lesgeven aan de Kennedyschool, eerst aan de Kennedystraat en later na de verhuizing aan de Julianastraat.

Juf Anneke is een leerkracht in hart en nieren. In een interview met Luvena en Ramon, twee leerlingen uit groep 5 gaf ze als tip aan de blijvende collega’s en kinderen: “Blijf leren iedere dag”.
Anneke vertelde aan de leerlingen, dat er vergeleken bij het onderwijs van vroeger meer aandacht is voor elk kind. Er wordt beter rekening gehouden met de onderwijsbehoeften van ieder kind. Anneke stond en staat heel open voor nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs. De komst van de digiborden, computers en nieuwe methodes, daar is het onderwijs echt beter van geworden, aldus Anneke, en het is leuk ook om al die ontwikkelingen te zien en er mee te werken.

De laatste jaren stond ze niet meer voor de kleuterklas, maar maakte een overstap naar groep 3. “Geweldig”, zegt Anneke, “als je ziet dat de leerlingen met Kerst al weer kunnen lezen, dan ben ik trots en denk dat hebben we met z’n allen toch maar weer samen gedaan!”

Onderwijs is ook opvoeden en Anneke vindt het vooral belangrijk, dat leerlingen samen een groep vormen, elkaar helpen en er voor elkaar zijn, dan pas heb je een goede voorwaarde en sfeer om te kunnen leren.
Gelukkig is dit afscheid geen echt afscheid. Juf Anneke heeft aangegeven om straks na de zomervakantie nog wel weer te willen helpen op de Kennedyschool als vrijwilliger.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›