4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Beschouwingen Kadernota 2016

· 1793× bekeken

VRIEZENVEEN - Alle partijen hebben hun zegje gedaan. De volledige reacties, van alle partijen in de raad, zijn te vinden op de website van de gemeente:
http://www.twenterand.nl/politiek-en-organisatie/agenda-gemeenteraad_41237/item/vergadering-gemeenteraad_1489.html

Alle partijen in de raad zijn - in variërende bewoordingen - tegen een verhoging van de OZB, als daar geen extra voorzieningen tegenover staan. Dit houdt nauw verband met de financiering van het nieuwe beleid, zoals dat zo fraai heet. Ook over de ambtelijke organisatie wordt flink meegedacht.

D66 Vat het als volgt samen: Wij willen een broedende kip niet storen en vinden dat de heroriëntatie een ingrijpende opdracht is. Komende collegeperiode zal uitwijzen of het college zegt wat het doet, en doet wat het zegt.

Het CDA gaat op alles puntsgewijs in, op een positief-kritische toon. Het ontbreken van een dorpsraad in Vriezenveen wordt nog genoemd.

De CU voorstellen gaan in het bijzonder in op woningbouw en sport. Uiteraard ook de financiële onderbouwing van een en ander.

GBT roert onder meer een aantal specifieke zaken aan: Leges voor evenementen, Schuineweg Westerhaar, Oranjeschool Vroomshoop, korting op subsidies.

De PvdA valt het op, dat de kadernota 2016 een vooral financieel karakter kent; een duidelijke richting en visie van het college wordt gemist.

De SGP gaat met name in op de financiële situatie, de participatiemaatschappij, en ook de zondagsrust - het gebrek aan- wordt genoemd .

De VVD laat met behulp van een grafiek zien hoe de lasten zijn toegenomen, en gaat uitgebreid op de financiën in. Verder een hartenkreet, als reactie op wat het college zegt „Wij willen investeren in onze samenleving. Wij willen werk maken van duurzaamheid en de participatiemaatschappij‟ College, maak dat nu eens concreet!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›