4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Vrijwilligers gezocht in de gemeente Twenterand

· 2941× bekeken

TWENTERAND - Steeds meer aandacht is er voor het bieden van zorg tijdens de laatste levensfase. Veel mensen willen het liefste thuis sterven. In deze periode kan de zieke meestal terug vallen op familie of vrienden, de mantelzorgers. In veel gevallen hebben ook zij behoefte aan steun met het omgaan met het verwerken van emoties, het naderende sterven, het afscheid nemen en rekening houden met een onzekere toekomst. Naast de thuiszorgorganisatie wordt vaak om ondersteuning gevraagd door de inzet van zorgvrijwilligers. De zorgvrijwilliger neemt de tijd en heeft aandacht als er gevoelens van angst, verdriet of onzekerheid naar buiten treden.

Deze specifieke vrijwilligers palliatief terminale zorg (VPTZ) kiezen vaak voor deze vorm van vrijwilligerswerk door eigen betrokkenheid bij de terminale zorg, al dan niet uit eigen ervaring in familie of kennissenkring.

Heeft u ook belangstelling om vrijwilliger VPTZ te worden? In de gemeente Twenterand is de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg op zoek naar mensen die zich overdag of ’s nachts willen inzetten voor een stervende en zijn/haar naasten. Neem voor meer informatie contact op met de Vrijwillige Thuiszorg, Ina Versmissen of Janny Broekhuis 0548 638830 / iversmissen@vrijwilligethuiszorg.nl / jbroekhuis@vrijwilligethuiszorg.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›