4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Koninklijke Onderscheiding voor brandweervrijwilliger

· 1496× bekeken

VROOMSHOOP - Zaterdag 6 juni ontving de heer Gert van den Berg van Brandweer Twente een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Visser van de gemeente Twenterand reikte de onderscheiding uit. Gert van den Berg ontvangt de onderscheiding, omdat hij deze avond officieel afscheid neemt van de brandweer en meer dan 20 jaar als vrijwilliger in brandweerdienst is geweest. Burgemeester Visser vindt de onderscheiding een terechte beloning: “brandweervrijwilligers staan zeven dag in de week, 24 uur per dag klaar voor de Twenterandse samenleving. De heer Van den Berg is een goede collega geweest en was gedurende een periode van maar liefst 33 jaar vrijwilliger bij de brandweer, een geweldige periode dat terecht met een Koninklijke Onderscheiding wordt beloond."

Zaterdagavond 6 juni neemt de heer Van den Berg afscheid als vrijwilliger bij de brandweer. Tijdens zijn afscheidsreceptie wordt hij extra in het zonnetje gezet en wordt hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Gert van den Berg was als brandwacht, chauffeur en later ook als oefenleider actief. Hij is op 15 februari 1983 in dienst gekomen bij de brandweer in Den Ham en na bijna 30 jaar overgestapt naar de kazerne in Vroomshoop en daar is hij op 1 mei 2015 officieel als vrijwilliger uit dienst getreden. De kazernecoördinator van Vroomshoop, de heer Jan Bosch verwoordt het als volgt: “de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding is een mooi moment om nog eens extra te laten zien hoe trots we zijn op onze brandweermensen”.

De uitreiking vindt plaats in de tijdelijke brandweerkazerne van Vroomshoop aan de Sluiskil 2.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›