4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

DVD en boek theaterproductie “5 april 1945” nu verkrijgbaar

· 2136× bekeken

VROOMSHOOP - Zo’n 80 spelers en speelsters en ook medewerkers achter de schermen van de succesvolle theaterproductie “5 april 1945” liepen afgelopen vrijdagavond 29 mei als ware lokale filmsterren via de rode loper het activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop binnen. In het theater, dat voor de eerste keer als filmhuis functioneerde, werd een uur lang de film van de theaterproductie “5 april 1945” over de bewogen bevrijdingsdag van Vroomshoop getoond. Dit product van het team van Delta TV viel in goede aarde en werd beloond met een stevig applaus.

Hans Nieboer, voorzitter van het 4 mei comité Vroomshoop, reikte de eerste dvd uit aan de jonge Vroomshoopse regisseur Jennifer Veltink, die een grote groep Vroomshopers met weinig of geen acteerervaring tot een grote hoogte gestuwd had. Naast deze dvd is ook een boek uitgegeven, dat de titel “een ware bevrijding” mee kreeg. De vormgeving is van John Mulder, de fraaie foto’s zijn van Arend Gerritsen, Klaas Dragt en Bert Kamp, terwijl Hans Nieboer de verbindende teksten schreef.


In 60 bladzijden is de bevrijdingsdag van Vroomshoop en de theaterproductie “5 april 1945” in beeld gebracht. Hans Nieboer overhandigde het eerste boek aan gemeenteraadslid Henk Kerkdijk uit Vroomshoop, wiens oom en verzetsman Gerrit Jan Kerkdijk uit Daarlerveen op 5 april 1945 sneuvelde. Henk Kerkdijk bedankte namens zijn familie en ook namens de Vroomshoopse bevolking alle honderd vrijwilligers voor de indrukwekkende optredens.


De eerste serie dvd's raakte in een mum van tijd uitverkocht en nieuwe worden gemaakt. Vanaf woensdag 3 juni is de dvd tegen een prijs van € 7.50 te koop in het activiteitencentrum Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2 in Vroomshoop. Ook kan het fraai geïllustreerde boek van 60 bladzijden “een ware bevrijding” in Het Punt gekocht worden. De prijs daarvan bedraagt € 10,-.
Zowel boek als dvd kunnen, zover de voorraad strekt, ook aangeschaft worden bij Hans Nieboer, de Elzen 34 in Vroomshoop, tel. 0546-643384, e-mailadres: nieboerhans@gmail.com

Foto's: Arend Gerritsen

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›