4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Opening belevingstuin Erve Nienenhoek

· 3116× bekeken

DEN HAM - Donderdag 21 mei is de nieuw aangelegde belevingstuin van Woonzorgboerderij Erve Nienenhoek in Den Ham feestelijk geopend. De eerste aanzet voor de tuin vormde de gift van de kinderen van een overleden bewoonster die zeer tevreden waren over de zorg voor hun moeder. Om er een echte belevingstuin van te maken zijn medewerkers van deze woonzorglocatie van ZorgAccent ruim 1,5 jaar bezig zijn geweest om geld in te zamelen. Zo wierven zij sponsoren, organiseerden markten, benaderden zij zowel particulieren als het bedrijfsleven en ontvingen zij giften van familie van bewoners. Met een prachtig resultaat.

Twee kleinkinderen van mevrouw Bosch viel op 21 mei de eer te beurt om het lint door te knippen en de tuin officieel te openen. Vervolgens konden de genodigden de belevingstuin onder het genot van een hapje en drankje bekijken. Daniëlle Kamphuis, verzorgende van Erve Nienenhoek: ‘ Het is zo mooi om te zien hoe onze bewoners nu genieten van deze mooie aangelegde tuin. Door de bewegingstoestellen en de planten in allerlei geuren en kleuren worden al hun zintuigen geprikkeld en valt er veel te beleven voor onze bewoners.’ Zowel bewoners als de medewerkers bedanken iedereen die op de een of andere manier betrokken waren bij het realiseren van deze mooie belevingstuin.

Zorg voor dementerenden in landelijke omgeving
Erve Nienenhoek is een woonzorgboerderij in een landelijke omgeving. Hier ontvangen 6 dementerenden, veelal met een agrarische achtergrond, verpleeghuiszorg van ZorgAccent.
De opzet van de woonzorgboerderij is kleinschalig. De zes cliënten met verpleeghuiszorg hebben ieder een eigen kamer en een gezamenlijke woonkamer. De zorg wordt verleend door een vast team dat alle zorgtaken uitvoert, volgens de visie 'Net als thuis'. Hierdoor worden de cliënten al snel vertrouwd met het team wat de veiligheid en geborgenheid ten goede komt.

De belevingstuin is mogelijk gemaakt door:
Erven mevrouw Bosch / Groenrijk Timmerman, Erven mevrouw Egberts, Rabobank, Profile Tyrecenter Heuver, Woonwinkel Frits Vos, Uw Slager Bennie Ekkel, Hervormde en Gereformeerde Kerken Den Ham en Vroomshoop, Hilbrand Lucas, Koskamp, CAV Den Ham, VOF Jansen of Lorkeers/Lohuis, Bloemendal Assurantiën, Autobedrijf Webbink, Erik Kuiper relatiegeschenken
Expert Berkhof Vroomshoop, BuitenZin tuinontwerp en realisatie, Personeelsvereniging Roelofsgroep Den Ham, HJZ Bestrating, Handelsonderneming Dekker, MW Machineverhuur, Gerrits tuinmeubelen
Yalp, ZorgAccent, Jumbo Rudy Veldkamp, ’n Tip Daarle en Löwik Meubelen, Vriezenveen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›