4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Handicap.nl Vriezenveen zoekt collectanten, helpt u mee?

· 1914× bekeken

VRIEZENVEEN - Handicap.nl is op zoek naar mensen die willen helpen met de collecte van 22 t/m 27 juni. Wie een paar uurtjes meehelpt, door bijvoorbeeld in de eigen straat te collecteren, helpt een beter leven mogelijk te maken voor mensen met een handicap. Het geld dat Handicap.nl ophaalt gaat o.a. naar het Ango Fonds. Vanuit dit Fonds wordt individuele financiële hulp gegeven aan mensen die buiten de regelingen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en zorgverzekeraars vallen. Daarnaast geeft de Ango sociaaljuridisch en financieel advies aan mensen met een beperking. Ook in 2015 is de collecte nog hard nodig! Juist nu er zoveel bezuinigd wordt in de zorg, waarbij chronisch zieken en gehandicapten met een laag inkomen onvoldoende worden gecompenseerd. Helpt u ook mee?

Handicap.nl is de collecte van de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (Ango). De Ango komt al sinds 1927 op voor gehandicapten en chronisch zieken. Iedereen met een handicap loopt vroeg of laat tegen problemen of kosten aan. Wanneer de overheid of zorgverzekeraar het laat afweten, kan de Ango bijspringen waar het nodig is. Voor die gewenste autoaanpassing, sta-op stoel, studie of computer. Omdat steeds meer mensen in financiële problemen komen vanwege hun handicap of chronische ziekte, doen steeds meer mensen een beroep op de Ango. De opbrengst van de collecte is van groot belang om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen. De collecte heeft het keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Dit keurmerk garandeert dat de Ango zorgvuldig met haar giften omgaat en minimaal 75% van haar inkomsten besteedt aan haar doelstellingen.

Van 22 t/m 27 juni wil Handicap.nl zoveel mogelijk deuren langs om geld in te zamelen. Daarvoor zijn veel collectanten nodig. Ook in uw woonplaats! Wilt u helpen? U kunt zelf aangeven hoeveel tijd u wilt besteden aan het collecteren; zelfs met een enkele straat is Handicap.nl al enorm geholpen. Kunt u niet collecteren? Dan zijn er andere manieren om de collecte te ondersteunen. U kunt bijvoorbeeld mensen bellen of lijsten invullen. Bij Handicap.nl kan iedereen meedoen! Alle hulp is welkom! Plaatselijke verenigingen
Verenigingen die een directe link hebben met gehandicapten en/of chronisch zieken zijn van harte welkom om mee te helpen. Minimaal 25% van de lokale opbrengst mag besteed worden aan eigen activiteiten. Bijvoorbeeld de aanschaf van aangepaste gymtoestellen, een trampoline of fietsen voor een dagcentrum voor kinderen of het laag houden van contributie.

Wilt u helpen of meer weten, bel dan naar 0655143197 of mail naar amerho@freeler.nl. Meer informatie:www.ango.nl/steun.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›