4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Zeer geslaagd Levend Veenmuseum Vriezenveenseveld op Hemelsvaartsdag

· 1799× bekeken

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Op donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) verzorgde de Stichting Veenmuseum Vriezenveenseveld weer veel activiteiten bij de negende editie van het “Levend Veenmuseum”. Ruim 3200 bezoekers bezochten het museum aan de Paterswal in Westerhaar-Vriezenveensewijk dat die dag letterlijk tot leven gebracht door zo’n zestig vrijwilligers, die in originele kledij van zo’n 70 jaar oud het wonen en werken in het veen uitbeeldden.

De aanwezigen genoten van de activiteiten o.a. demonstraties turf graven, zeisen haren, uitleg over oude gebruiksvoorwerpen, demonstraties van oude ambachten als de touwslager, stoelen matten, manden vlechten, klompen maken en een tiental echte oude tractoren.
De Boerendansgroep Bornebroek liet oude volksdansen zien en live harmonica muziek van diverse muzikanten en het shantykoor De Kloosterzangers uit Sibculo zorgden voor de muzikale omlijsting. De vereniging Veenschap was met een aantal schapen op het terrein aanwezig en er werden een aantal schapen geschoren.

De veentreintjes reden de hele dag bezoekers rond die enthousiast waren over het werk van de vrijwilligers die het museum in goede staat houden. “Een mooie reclame voor de historie van de gemeente Twenterand” zo zei één van de bezoekers uit het westen van het land.

De koffie met krentwegge, pannenkoeken en ouderwetse snoep en uiteraard weer de bruine bonen en kapucijners met spek, uien en stroop vonden gretig aftrek.

De voorbereidende werkgroep wil voor volgend jaar, wanneer de tiende editie van dit Levend Veenmuseum wordt gehouden een nog uitgebreider programma verzorgen in het museum: “Waar de veenhistorie leeft”.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›