4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Bestuur GBT investeert in leden; fractie wil geen lastenverzwaring

· 1521× bekeken

GEERDIJK - Het bestuur van GemeenteBelangen Twenterand [GBT] heeft in haar openbare ledenvergadering van maandag jl, in een goed gevuld café De Brug in Geerdijk, aangekondigd (meer) te investeren in haar leden. Zo komen er commissies die aandacht besteden aan ledenzorg en ledenwerving. Om commissies mogelijk te maken moeten de statuten worden gewijzigd. Naast leden heeft GBT ook ‘supporters’. Van hen ontvangt de enige lokale partij in de gemeente Twenterand donaties, omdat ze de partij een warm hart toedragen. Deze donaties worden gereserveerd voor de verkiezingscampagne.

Het formele deel van de vergadering bestond uit een kascontrole, die tot op de cent klopte, en bestuursverkiezingen. Verantwoordelijk voor de keurige (kas)boekhouding is penningmeester mevrouw M. Ardesch uit Den Ham. Zij was aftredend en herkiesbaar. Unaniem werd zij herkozen begeleid met applaus. Applaus viel ook ten deel aan mevrouw L. Hornstra uit Geerdijk. Zij werd unaniem gekozen als nieuw bestuurslid.
De heer A. Idzinga heeft zijn bestuurstaken neergelegd. Hij woont nu in Dronten en heeft daar een eigen succesvolle onderneming, die veel tijd van hem vergt. Samen met de reisafstand was dit reden voor hem niet verder te gaan. Hiervoor gaat het bestuur op zoek naar een nieuwe kandidaat bestuurslid.

Vast onderdeel en het meest besproken bij de leden zijn de politieke actualiteiten. Fractievoorzitter Mark Paters blikte terug en keek vooruit. De leden waren er content mee dat bij het eventueel bouwen van een nieuw binnenbad meerder locaties worden onderzocht. GBT staat hierbij nog steeds privatisering voor, zoals vermeld in haar speerpuntenprogramma.
Het laatste nieuws op het gebied van afval en megastallen werd toegelicht. Als het nieuwe Evenementenbeleid in de gemeenteraad zal worden behandeld, zal de raadsfractie van GBT met voorstellen komen.

Over de herinrichting van het Oosteinde in Vriezenveen waren klachten. GBT zal hierover contact opnemen met de gemeente, als ook over de slechte staat van sommige wegen. Na de vergadering is een situatie bekeken van de straat Geerdijk [zie foto]. Conclusie was dat dit snel aangepakt moet worden. Ook de Kolkmansweg in Vroomshoop verkeert in slechte staat.

Vooruitlopen op de kadernota en begroting 2016 was enigszins lastig volgens Paters. “We hebben niet eens een jaarrekening 2014, want dit is uitgesteld. De kadernota laat het perspectief zien voor de toekomst tot en met 2019. Er wordt een tekort gepresenteerd door het college dat ontstaat door hun eigen nieuw beleid, wat dat ook moge zijn. Anders is er gewoon een ruim sluitende begroting in 2016 en 2017, dus hoeft er niet bezuinigd te worden of de lasten voor de burgers te worden verzwaard. GBT wil geen lastenverzwaring voor de burgers van Twenterand om nieuw beleid mogelijk te maken. Als de coalitie van CDA, ChristenUnie en SGP nieuw beleid wil, dan ruilen ze dat maar in voor oud beleid en mogen ze meteen de vraag beantwoorden: wat is er dan zo slecht aan dat oude beleid?"

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›