4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Theaterproductie ‘5 april 1945’ over bevrijding Vroomshoop op Delta TV

· 2828× bekeken

VROOMSHOOP - Delta TV zendt (op kanaal 46 van Caiway) op Bevrijdingsdag om 19.00 uur en om 22.00 uur de theaterproductie "5 april 1945' uit, die de bevrijding van Vroomshoop in beeld brengt. Deze voorstelling, gebaseerd op een boek en een script van Hans Nieboer, werd de afgelopen dagen vier keer uitgevoerd in de theaterzaal van Het Punt te Vroomshoop en trok liefst 1200 bezoekers. Op zaterdagavond 9 mei en op zondagavond 10 mei wordt de uitzending herhaald bij de uitzendingen van Delta TV.

Onder leiding van regisseur Jennifer Veltink werkten zo'n 80 vrijwilligers mee aan de productie. Velen van hen waren (klein)kinderen van de bewoners van toen. De muzikale begeleiding is in handen van Gezinus Veldman en de voice-over is van oud-dorpsgenoot Alberto Stegeman.
Delta zendt de theaterproductie uit op Bevrijdingsdag om 19.00 en 22.00 uur, en op zaterdag 9 mei en zondag 10 mei. Over het uitbrengen van een exclusieve dvd van “5 april 1945” neemt het 4 mei comité Vroomshoop binnenkort een besluit

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›