4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Wandelingen juni 2015 in Overijssel ‘70 jaar Vrijheid’.

· 1474× bekeken

VRIEZENVEEN - De bevrijding van de provincie Overijssel nam totaal 19 dagen in beslag. Vriezenveen werd op 5 april 1945 bevrijd en Holten op 8 april. Op verzoek van de Canadese generaal Simonds werd door het Ministerie van Oorlog een stuk land op de Holterberg geschonken aan het Canadese Gouvernement. Hier vonden bijna 1400 gesneuvelde geallieerde soldaten een laatste rustplaats. Na afloop van de tweede wereldoorlog kwam militair materiaal veelal in bezit van oorlogsmusea of werd gebruikt bij diverse (bevrijdings)evenementen. Met de volgende groepswandelingen wil het Nederlands Dagblad aandacht schenken aan de oorlogsperiode. 19-06-2015 Holten: Canadian War Cemetery 19 km. En op 20-06-2015 Vriezenveen: Oorlogsmateriaal in museum 19 km.

De rondwandelingen starten om 10:00 uur. Bij de startpunten van de wandelingen zijn (horeca)gelegenheden geopend (bij Vriezenveen is dat de Johanneshoeve te Westerhaar-Vriezenveensewijk) en ontvangen we een gratis consumptie.
De kosten voor deelname zijn € 10,00 per persoon per wandeldag. Aanmelden kan tot twee weken voor de wandeling via www.nd.nl/wandelingen, lezersaanbieding@nd.nl of via 0342-411711.
De wandelingen worden begeleid door Teus van Harten. Als je inschrijft, ontvang je van het Nederlands Dagblad ongeveer een week voor de wandeling een bevestiging met nog meer informatie.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›