4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

VVD Twenterand stelt vragen over herziening APV

· 1540× bekeken

TWENTERAND - De VVD Twenterand heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W omtrent de herziening van de APV.
Hieronder de volledige tekst van de schriftelijke vragen:

De VVD Twenterand heeft al eerder aangegeven een groot voorstander te zijn onze APV te herzien door minder regels op te nemen en dus de verordening eenvoudiger te maken. Ook in de raden van de WT4 hebben de verschillende fracties van de VVD gelijke signalen afgegeven. Het blijkt dat er binnen alle WT4 gemeenten gewerkt wordt met een APV die gebaseerd is op het VNG model. In de gemeente Wierden heeft de wens te komen tot een eenvoudiger APV kortgeleden geleid tot het aannemen van een motie, ingediend door de VVD, om de APV te herzien. Het college van Wierden heeft aangegeven hiermee aan de slag te gaan en in eerste instantie zaken hierover af te stemmen met de gemeente Rijssen-Holten, een van onze partners binnen WT4. De VVD Twenterand is van mening dat een aanpassing van een APV een uitgelezen kans is om hierover binnen WT4 gemeenschappelijke afspraken te maken en wij vinden dan ook dat Twenterand en Hellendoorn aan zouden moeten schuiven als er over een aanpassing van APV’s met minder regels gesproken gaat worden. Het is aan onze VVD collega’s in Hellendoorn om dit op te pakken voor hun gemeente en de VVD Twenterand vraagt hier aandacht voor door het stellen van deze schriftelijke vragen.

Vraag 1.
Is de portefeuillehouder met ons van mening dat het oppakken van het aanpassen van de respectievelijke APV’s van de gemeenten binnen WT4 verband op meerdere vlakken gemeenschappelijke voordelen kan opleveren? Indien dit niet het geval zou zijn, verzoeken wij de portefeuillehouder hierover een duidelijke toelichting te geven in relatie tot de doelstellingen van de WT4. Dit houdt overigens niet in dat er geen verschillen per gemeente mogelijk zouden zijn binnen een gemeentelijke APV, die zijn en die blijven altijd mogelijk ook als gezocht wordt naar zo veel mogelijke consensus qua regelgeving en de hoeveelheid regels binnen WT4 gemeenten.

Vraag 2.
De VVD Twenterand loopt, tot op dit moment, niet over van enthousiasme over de samenwerking binnen WT4 en de insteek van Wierden om de aanpassing van de APV in eerste instantie alleen af te stemmen met Rijssen-Holten helpt daarbij zeker niet. Wij zijn van mening dat de portefeuillehouder dit binnen de WT4 aan de orde moet stellen zodat de afstemming over de aanpassing van de APV niet met slechts twee gemeenten gaat plaatsvinden, maar met alle 4 de betrokken gemeenten. Is de portefeuillehouder bereid dit uit te voeren en ons hierover een verslag te doen toekomen?

Vraag 3.
Is de portefeuillehouder bereid te onderzoeken of het opnemen van een zogenaamd kapstokartikel in een APV tot de mogelijkheden behoort? Zo’n kapstokartikel moet, in uitzonderingssituaties, de mogelijkheid scheppen ongewenste situaties, waarvoor op dat moment kennelijk de regelgeving binnen een APV (nog) niet voorziet, in ieder geval tot nader order uit te stellen. Graag een toelichting op het antwoord.
VVD Twenterand

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›