4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Twenterandse scholieren de straat op voor Natuurlijk Schoon

· 1652× bekeken

TWENTERAND - Zwerfafvalopruimactie van 13 tot en met 17 april 2015
Scholieren en leerkrachten van 19 scholen in Twenterand gaan binnenkort de straat op om de omgeving van hun school schoon te maken. Van 13 tot en met 17 april 2015 doen zij mee aan de zwerfafvalcampagne ‘Natuurlijk Schoon’, een initiatief van ROVA. Wethouder Engberts helpt maandag 13 april een handje mee bij basisschool De Maten in Den Ham. Naast de scholen zorgen ook vrijwilligers van de Milieuraad Den Ham en de Wildbeheereenheid Vriezenveen ervoor dat het zwerfafval in hun leefomgeving wordt opgeruimd.

In totaal gaan in Overijssel zo'n 13.500 scholieren uit 16 gemeenten de straat op om de omgeving van hun school schoon te maken. Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, gaan de kinderen in de omgeving van de school zwerfafval opruimen.
Ze worden daarbij begeleid door leraren en ouders. Het ingezamelde zwerfafval wordt door ROVA opgehaald. Door mee te doen aan een fotoactie kunnen de kinderen bovendien een feest voor de hele school winnen. Het is de zevende keer dat deze actie wordt georganiseerd.
Succesformule
Ook wethouder Ben Engberts draagt zijn steentje bij aan de actie. Maandag 13 april gaat hij samen met de kinderen van basisschool De Maten in Den Ham zwerfvuil opruimen rondom de school: “Als gemeente vinden we het belangrijk het goede voorbeeld te geven wat betreft het opruimen van zwerfafval. Ik doe dan ook net als vorig jaar graag weer mee aan deze succesvolle actie en lever op deze manier samen met de kinderen een bijdrage aan een schoon Twenterand,” aldus de wethouder.
Over ‘Natuurlijk Schoon’
Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met 16 gemeenten, natuur- en milieuorganisaties, scholen uit basis- en voortgezet onderwijs en verenigingen, worden bestaande en nieuwe zwerfafvalacties gecombineerd om een zo groot mogelijk effect te hebben. Door de actie breed in te zetten en op te trekken met maatschappelijke organisaties, wordt de strijd met zwerfafval aangegaan. Op deze wijze zijn ROVA en de aangesloten gemeenten op weg naar een schone en duurzame leefomgeving. Meer informatie op www.rova.nl/natuurlijkschoon

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›