4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Subsidie verwijderen asbest bedrijfsdaken

· 2622× bekeken

TWENTERAND - Wethouder Oudendijk tekent intentieovereenkomst met provincie
Wethouder Oudendijk heeft namens het College van burgemeester en wethouders op donderdag 9 april jl. een intentieovereenkomst ‘Asbest van het bedrijfsdak’ ondertekend. Met deze intentieovereenkomst wil de provincie Overijssel samen met het College eigenaren stimuleren asbest in hun daken te vervangen voor duurzame, energiezuinige materialen. “De aanpak bestaat uit een inventarisatie van het probleem, het meedenken met de ondernemers over een zo gunstig mogelijke aanpak, en een subsidieregeling om bedrijven te stimuleren hun asbestdak te saneren”, aldus wethouder Oudendijk. “Daarnaast kan het verwijderen van asbest vaak samengaan met doelstellingen gericht op duurzaamheid, energiebesparing of verbetering van het werkklimaat”.

Asbestdaken verweren en vormen door de vrijkomende vezels een risico voor de volksgezondheid. Daarnaast kan het asbest zich bij brand makkelijk verspreiden, waardoor omliggende bedrijven het risico lopen te worden stilgelegd, met alle economische gevolgen van dien.
Koploper
Overijssel loopt landelijk voorop in de aanpak van asbestdaken op bedrijventerreinen. Twenterand is inmiddels de elfde gemeente in Overijssel die meedoet. Doelstelling is om eind 2018 80% van de asbestdaken op bedrijventerreinen te hebben gesaneerd. Op 3 maart jl. heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een landelijk verbod op asbestdaken per 2024 gepubliceerd.
Gedeputeerde Ineke Bakker voor Milieu, Wonen en Financieel Toezicht: “Onderzoek toont aan dat een versnelde aanpak van asbestdaken lonend werkt voor bedrijven. Een nieuw dak is vaak al binnen een paar jaar terugverdiend, zeker als gekozen wordt voor duurzame oplossingen. We willen bedrijven dan ook stimuleren de daken zo snel mogelijk te vervangen. Ik ben blij dat Twenterand, met een groot oppervlak aan asbestdaken op bedrijventerreinen, zich nu aansluit bij onze aanpak. Samen werken wij aan een schone en veilige leefomgeving voor alle Overijsselaars”
De aanpak Asbest van het Bedrijfsdak is een samenwerkingsverband van Overijsselse gemeenten, de provincie Overijssel, Bouwend Nederland (Regio Oost), de Stichting Pioneering, VNO-NCW, Hogeschool Saxion en UNETO-VNO. Meer informatie over het project en de subsidieregeling staat op de website www.overijssel.nl/asbestdak

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›