4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Kandidaten gezocht voor de Ons Erfgoedprijs 2015

· 1457× bekeken

DEN HAM/VROOMSHOOP/GEERDIJK - De Stichting Ons Erfgoed Den Ham-Geerdijk-Vroomshoop wil ook in 2015 graag weer een woning of een ander object bekronen met de prachtige Ons Erfgoedprijs. Voor de 14e keer zal op Monumentendag 12 september 2015 het fraaie kunstwerk van Kees Huigen, dat de schoonheid en breekbaarheid van ons erfgoed symboliseert, worden uitgereikt. In de twee voorgaande jaren wonnen de woonhuizen van de familie Rien en Corrie Huisjes aan de Ommerweg 36-38 te Den Ham en van de familie Dinand de Groot aan de Oranjestraat 11 te Vroomshoop.

Voor het bepalen van de erfgoedprijs roept het stichtingsbestuur nadrukkelijk de hulp van de bevolking in. Tot 1 juni a.s. kan iedereen in of rondom genoemde woonkernen zijn of haar favoriete pand aanmelden bij de stichting. Het gaat om panden die met zorg en met oog voor historische details zijn gerenoveerd. Maar het kan ook een schuur, tuin, bouwkundig detail, hekwerk of landschap zijn, dat in zijn oorspronkelijke staat is teruggebracht.
Aanmelden kan telefonisch, schriftelijk of per mail bij secretaris Klaas Dragt, Boshoek 27, 7681GT Vroomshoop, tel. 0546-642191, klaas@dragtmail.nl. Ook kan de website van de stichting bezocht worden om daar zélf het favoriete pand, waar mogelijk met foto, aan te melden: www.stichtingonserfgoed.nl

Op de foto de winnaar van 2014: het huis van de familie De Groot aan de Oranjestraat 11 te Vroomshoop

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›