4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Adoptieoverdacht V-monument in Vroomshoop

· 1519× bekeken

VROOMSHOOP - Leerlingen van de Willibrordusschool droegen op donderdagmorgen 2 april bij het monument van vrede, vrijheid en recht op het Vredesplein in Vroomshoop de adoptie over aan leerlingen van de Oranjeschool. Voorzitter Hans Nieboer van het 4 mei comité Vroomshoop vertelde de pakweg 50 jongen sen meisjes over de bewogen bevrijdingsdag van Vroomshoop. Secretaris Rudie Drenth legde de betekenis van het V-monument en van de andere monumenten op het Vredesplein uit. De leerlingen van de Willibrordusschool kregen een fraaie oorkonde ter herinnering aan hun adoptie vanaf 5 april 2014 en werden bedankt voor hun inzet.

De leerlingen van de Oranjeschool werden direct al nadrukkelijk bij het verhaal van de bevrijding van Vroomshoop bepaald. Dat gebeurde door een uitleg bij de bronzen herinneringsplaquette, die zich op het appartementencomplex De Puntkolk bij de grote Puntbrug bevindt.
De Oranjeschool is tijdens het 70ste bevrijdingsjaar op een bijzondere wijze adoptieschool, ook al vanwege de belangrijke rol tijdens de oorlogsjaren. De toenmalige lokale verzetsgroep hield direct na de bevrijding in die school langs het kanaal domicilie. Verschillende leerlingen van de Oranjeschool spelen met hun ouders mee in de theaterproductie “5 april 1945’ en zijn daarvoor wekelijks aan het repeteren in het theater van Het Punt.

Op zaterdagmorgen 4 april was de tweede en laatste zaterdag van de voorverkoop. Alleen voor de vierde en laatste voorstelling van dinsdagavond 28 april zijn nog pakweg 50 kaarten tegen een prijs van 12,50 euro te veroveren. Dat kan door te mailen aan Hans Nieboer, voorzitter van het 4 mei comite Vroomshoop: nieboerhans@gmail.com of door hem te bellen: 0546-643384. De theatervoorstellingen van vrijdagavond 24 april en van zaterdagmiddag en zaterdagavond 25 april zijn al uitverkocht.

foto: Bertine Wessels

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›