4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Voorverkoop voor de theaterproductie “5 april 1945’ op zaterdag 21 maart

· 1795× bekeken

VROOMSHOOP - De landelijk bekende muscical “Soldaat van Oranje” vormt de inspiratiebron, evenals het boek “Vroomshoop bevrijd”, dat in 1990 door Hans Nieboer werd geschreven. Dat resulteert in de door het 4 mei comité Vroomshoop ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding georganiseerde theaterproductie “5 april 1945’. Daarbij wordt het verhaal verteld van de bewogen bevrijdingsdag van Vroomshoop.

De 26-jarige verzetsman Gerrit Jan Kerkdijk uit Daarlerveen sneuvelt op de vroege morgen van 5 april 1945. Er zijn zware gevechtshandelingen tussen de plaatselijke verzetsgroep en de Duitse bezetters met dodelijke slachtoffers aan Duitse kant bij de bruggen van het Kanaaldorp. De woedende Duiters nemen onschuldige burgers mee langs het kanaal in een gijzeling en een dramatische executie van 25 Vroomshoopse mannen dreigt langs het Zwolsekanaal. De Canadese bevrijders komen juist op dat curciale moment over de Puntbrug en zorgen voor een enorme opluchting en euforie onder de Vroomshoopse bevolking.

Dat historisch gegeven is te zien en te horen horen in de lokale theaterproductie “5 april 1945” met medewerking van zo’n 75 Vroomshopers, waarbij oud-Vroomshoper en voice-over Alberto Stegeman, bekend van SBS 6. Bijzonder is ook dat kleinzonen en andere familieleden de rollen vertolken van hun opa’s, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet actief waren.

De regie van de theaterproductie “5 april 1945” wordt gevoerd door de jeugdige Jennifer Veltink uit Vroomshoop, bijna afgestudeerd docent theater, terwijl vormgever John Mulder voor het storyboard zorgt. Musicus en pianist Gezinus Veldman uit Vroomshoop heeft de algemene muzikale leiding en componeerde ook een aantal speciale werken voor deze unieke theaterproductie. Oud-Vroomshoper Joost Visser verzorgt het slagwerk en een uitgebreide kopergroep van de Harmonie Vroomshoop voert werken uit, die de oud-Vroomshoper Henri Gerrits voor “5 april 1945” arrangeerde. Origineel film- en fotomateriaal, als ook uniformen en kleding uit de jaren 1945 completeren het beeld van een emotionele en onvergetelijke dag in de geschiedenis van Vroomshoop.

Op vrijdagavond 24 april en op zaterdagmiddag en zaterdagavond 25 april 2015 wordt de productie “5 april 1945’ opgevoerd in het gloednieuwe theater van het activiteitencentrum Het Punt aan de Burgemeester Koetjestraat in Vroomshoop.
Op zaterdagmorgen 21 maart wordt vanaf 10 uur ’s morgens de voorverkoop van deze theaterproductie “5 april 1945” gehouden. De kaartjes kosten 12,50 Euro per stuk. Per persoon kunen maximaal 6 entreekaartjes gekocht worden. Daarbij kan de voorkeur van de avond van het bijwonen van de theaterproductie “5 april 1945’ worden aangegeven. Het lijkt zaak om op zaterdagmorgen 21 maart op tijd bij Het Punt te zijn om zodoende verzekerd te zijn van de entreekaartjes. Er dient contant betaald te worden, pinnen is niet mogelijk. Van tevoren reserveren behoort niet tot de mogelijkheden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›