4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Line-up Festival of Fire op Tweede Pinksterdag bekend

· 1331× bekeken

SIBCULO - De last minute toevoeging van Chosen Gospel Choir maakt de programmering van het nieuwe Pinksterfestival “Festival of Fire” compleet. Het is een nieuw christelijk muziekfestival dat op tweede pinksterdag in Sibculo plaats zal vinden. Het idee is om met jong en oud samen Pinksteren te vieren met gospel, praise en worship op een unieke locatie!

Het Festival kent een gevarieerde line-up met bekende en minder bekende namen. Eén van de hoofdacts is Chosen Gospel Choir. (Roel van Velzen: “Chosen Gospel Choir is één van de beste koren van Nederland!”) Hij trad al meerdere malen samen met het koor op. Zij zongen bijvoorbeeld al bij De Vrienden van Amstel, The Voice of Holland en Beat The Best, maar nu dus ook op het Festival of Fire. Dit energieke black gospelkoor brengt op onderscheidende wijze verschillende stromen gospelmuziek”, vertelt Tieme Leferink.

Naast topartiesten wil de organisatie van het Festival of Fire ook beginnende artiesten een podium bieden waar ze zich veilig kunnen voelen. De organisatie wil hiermee benadrukken dat het festival toegankelijk is voor jong en oud, voor een ieder die zich thuis voelt binnen de christelijke muziekgenres, en hoopt hiermee een brede doelgroep aan te spreken. De bezoeker mag dan ook een gevarieerde dag en avond verwachten waarbij toonaangevende koren, bands en artiesten zoals X-press, Half a Mile, Gospelkoor Dabar, Chosen Gospel Choir en als afsluiter André Bijleveld met zijn Enschedese Black Gospelkoor Benediction het programma zullen vullen.

De presentatie van het Festival of Fire is in handen van voormalig tweede kamerlid Sabine Uitslag. Sabine strijdt voor de rechten van vondelingen. Nu is het strafbaar je kind te vondeling te leggen. Dat leidt tot het dumpen van baby’s met als gevolg jaarlijks tientallen dode baby’s in Nederland. Sabine zal hier ook over vertellen.

Waarom dit festival? “We willen met Pinksteren vieren dat Jezus niet weg is, maar dat Hij juist overal is! We geloven met Pinksteren dat Jezus door de Geest in ons is. De Geest van Jezus uitte zich in Jezus’ liefde, medelijden, wijsheid en moed. Zo komt Jezus overal en ‘infiltreert’ in iedereen met dezelfde uitingen. We worden hiermee geen klonen van Jezus; we blijven wie we zijn. Alleen worden we een mooiere versie van onszelf door de Spirit van Jezus! Dit gaan wij vieren.” Aldus Wout Bakhuis. “Het Festival of Fire is het Pinksterfeest vieren met muziek, (samen)zang, aanbidding, inspiratie en ontmoeting. We willen Jezus ontmoeten in elkaar. Vuur is het symbool van de uitstorting van de Heilige Geest. Ons vuur is muziek, praise en worship, zoals ook zo mooi terug is te vinden in het logo. De naam van het festival symboliseert het vuur dat op de volgelingen van Jezus verscheen en zich als een lopend vuurtje verspreidde. Zo openbaarde de Heilige Geest Zich in alle gelovigen. Het festival vindt plaats in het gebied waar in 1403 het klooster Galileo Maior werd gesticht. Historische grond waar ook anno 2015 jong en oud samen een geweldig pinksterfeest kan vieren.”, vertelt Liza Botter

“Wij willen ook iedereen de kans geven om bij dit unieke festival aanwezig te zijn. Zo kun je zelfs gratis naar binnen als je gaat voor een sponsorticket! We hopen de meeste kaarten in de voorverkoop te verkopen, dit is dan ook voordeliger voor de bezoeker. Het populaire sponsorticket is enkel in de voorverkoop te verkrijgen en betaal je in principe voor vier stoere ‘I love Jesus’ armbanden. Deze kun je verkopen voor € 8,50 per stuk. Verkoop ze allemaal, dan heb je jouw ticket eenvoudig terug verdiend! Je hebt dan dus gratis toegang tot een heel gaaf festival en vier mensen blij gemaakt met een stoere armband. Uiteraard kun je ze ook altijd weggeven als uniek cadeau!’’ zegt Klasien Leferink.

Naast goede muziek zijn er ook verschillende (sportieve) activiteiten op en rondom het water voor de jeugd, is er een kinderprogramma en een geloofsmarkt. Maar ook het Nederlands Bijbelmuseum is bijvoorbeeld aanwezig. Het Festival of Fire begint om 13.00 uur en is rond 22.00 uur afgelopen.

Nabij de locatie, de Spartelvijver aan de Gemeenteweg in Sibculo is er voldoende parkeerruimte. De organisatie doet een uniek aanbod met sponsortickets waardoor je gratis naar binnen kan.
Meer weten en/of tickets bestellen? Ga dan naar de website www.festivaloffire.nl

In het kort
Festival of Fire • Gospel, praise en worship op tweede pinksterdag
Maandag 25 mei 2015 • 13.00 – 22.00 uur • Festivalterrein Spartelvijver Sibculo
Ticketprijzen online voorverkoop
Kinderen tot 6 jaar gratis
Jongeren 6 t/m 16 jaar (inclusief stoere armband) € 10,-
17 jaar en ouder € 19,50
Sponsorticket (verkoop 4 armbanden en je hebt een gratis ticket!) € 34,-
Prijzen aan de kassa
Kinderen tot 6 jaar gratis
Jongeren 6 t/m 16 jaar (inclusief stoere armband) € 15,-
17 jaar en ouder € 25,-

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›