4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Kinderen geslaagd voor ‘Typeworld’

· 2742× bekeken

DEN HAM - In de bibliotheek in Den Ham werden dinsdag 3 maart weer 10 kinderen in het zonnetje gezet. Alle kinderen hadden de cursus TypeWorld met uitstekende scores afgesloten. De cijfers logen er niet om, er waren verschillende tienen en negens bij en de gemiddelde (toets)aanslag per minuut lag hoog. Ook de ouders waren trots en hun stimulans heeft zeker bijgedragen tot dit resultaat. TypeWorld is een typecursus voor kinderen vanaf 9 á 10 jaar. Er wordt geleerd te typen volgens het tienvingersysteem blindtypen. De cursus is in Game-vorm opgezet en zeer uitdagend. Het is ontwikkeld samen met ervaren typedocenten.

Onderzoek toont aan dat goed kunnen typen bijdraagt aan betere inhoudelijke prestaties. Bij voldoende deelname gaat de cursus in september van start op maandag van 17.45 tot 18.45 uur en op dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur. De cursus bestaat uit 15 lessen van één uur. Aan het eind van de cursus kan de leerling meedoen aan een officieel examen: het VSLM diploma. De cursus wordt georganiseerd door ZorgSaam Twenterand i.s.m. de bibliotheek Twenterand De lessen worden begeleid door Rolien Rietberg. Zij is gediplomeerd docent (VSLM keurmerk). Voor meer informatie over de inhoud van de cursus kunnen ouders/ verzorgers terecht bij: Rolien Rietberg (docente) Tel. 06-20630156, e-mail rolien.rietberg@upcmail.nl

Voor informatie en opgave kan men bellen of mailen: Bibliotheek Vriezenveen, Marieke Stegeman, Tel. 0546-562385, e-mail bib.vriezenveen@bibov.nl.
ZorgSaam Twenterand, Alie Menzo, Tel. 0546- 481456, E-mail amenzo@zorgsaamtwenterand.nl, www.bibliotheektwenterand.nl www.zorgsaamtwenterand.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›