4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Majorette team C van Harmonie Vroomshoop behaalde 2e plaats op NK in Almere.

· 2132× bekeken

VROOMSHOOP - Afgelopen zaterdag 7 maart ging het majorette C team van "De Harmonie Vroomshoop"naar het NK in Almere. Het C team deed mee met hun accessoires show op muziek van "De Kleine Zeemeermin". Met deze show behaalde ze in november 2014 genoeg punten om naar het NK in Almere te mogen. De afgelopen maanden is er dan ook flink geoefend om goed voorbereid naar het NK te gaan. Vroeg in de morgen vertrokken we vanuit Vroomshoop met de meisjes en flink wat supporters richting Almere.

Daaraan gekomen konden de meisjes niet wachten om zich in de show kleding te steken. Mooi opgemaakt, show kleding aan, en het haar strak in de knot, konden ze op de enorme tribune plaatsnemen om het geheel eens even langzaam tot hun door te laten dringen. Er was nog genoeg tijd voor de meisjes om te wennen aan dit grootse evenement. In de pauze konden de meisjes even de vloer op om hun positie te bepalen. Instructrice Melanie gaf hun nog de laatste instructies. Daarna was het aftellen begonnen, achter de schermen stonden de meisjes vol spanning te wachten totdat ze opmochten.

Eindelijk konden ze de vloer op, onder luid applaus van de supporters op de tribune namen ze hun plek op de vloer in. De spanning was voelbaar onder de supporters, de adem werd ingehouden om zo de mooiste video's en foto's te kunnen maken. De meisjes lieten een hele mooie show zien van "De Kleine Zeemeermin". De routine in deze show is geïnspireerd door het verhaal van Ariël uit "De Kleine Zeemeermin". Er is gekozen voor de muziek van de film, de meisjes laten de reis zien die Ariël gemaakt heeft van de zee naar het land en de liefde. Dit is ook aan hun attributen te zien. De meisjes beginnen de dans met zeewier en water uit de zee, daarna komen de baton en de andere attributen. 4 minuten was de tijd die hun show duurde, onder luid applaus van het publiek, en een groet aan de jury liepen ze met de attributen onder de arm weer keurig de vloer af.

Nu was het wachten op de prijsuitreiking. Ongelofelijk spannend was dit, uiteindelijk het verlossende antwoord "tweede", enthousiast rende alle 14 meisjes naar het podium om daar de grote beker in ontvangst te nemen. De meisjes van team C gaan naar huis met een grote beker en een 2e plaats op het NK in Almere op hun naam.

We kunnen terug kijken op en zeer geslaagde dag. Zowel de 14 meisjes, instructrices Melanie van Dijk, Nicol Harmsen en Iris Jansen mogen trots zijn op dit resultaat.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›