4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Internationale Vrouwendag Twenterand: thema Vrijheid

· 1114× bekeken

VRIEZENVEEN - Een unicum zaterdag tijdens de viering van Int. Vrouwendag in Twenterand. Een zaal vol vrouwen en een man, die ook nog de microfoon kreeg. Volgens het programma had Esther Veerman een lezing zullen verzorgen over haar stichting Kunstuitgeweld. Maar zij is geopereerd aan haar luchtwegen om haar letterlijk meer lucht te geven. De werkgroep Vrouwendag was echter heel blij dat haar man, Alexander Veerman bereid was een aantal schilderijen van Esther mee te nemen en daarover een lezing te houden. Zoals hij het zelf omschreef: ” Vanochtend de lezing verzorgd voor 'Vrouwen van nu" over 'trauma en gevangenschap - luister mij vrij'. Mooie intense ochtend”.

Reacties uit de zaal overtuigden de organisatie dat er tijdens zo’n viering ook ruimte is voor diepgang. Vragen kwamen er om een vervolg op de lezing, met Esther Veerman zelf aan het woord. Er wordt geprobeerd zo’n follow up te realiseren.

Vrijheid liep als rode draad door het programma. “Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst”. Veel bezoekers vulden het papier in waarop zij de zin “Vrijheid voor mij is …” konden afmaken. Persoonlijke interpretaties van vrijheid voor vrouwen, hoe de aanwezigen in het leven staan.

Na een gezamenlijke lunch, ondersteund door heerlijke muziek op accordeon, konden de benen even gestrekt worden. In de hal waren ondertussen een aantal tafels ingericht door vrouwen, die hun eigen interpretatie van vrijheid toegepast hadden. Creatieve uitingen, prachtig haakwerk en overheerlijke bonbons. Zaken waar een aantal vrouwen hun passie in hadden gelegd.

Als afsluiting een regel die goed omschreef waar deze viering van Internationale Vrouwendag Twenterand over ging ”Vrijheid moet je vieren en blijven gedenken”.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›