4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Het Taalpunt is op zoek en U kunt helpen!

· 2104× bekeken

TWENTERAND - Graag val ik met de deur in huis, al is dat een beetje rare manier van binnen komen. Maar ik wil het toch even verderop over dichte deurtjes hebben. Het is tijd echter dat we u duidelijk maken dat u ons kunt helpen. Ik zal dit even verklaren. In heel Nederland en dus ook in onze gemeente Twenterand kan één op de negen volwassen mensen niet (goed) lezen of schrijven. Dat zijn vooral autochtone mensen, dus mensen als u en ik die om ons heen wonen of zelfs in het zelfde huis. Wij hebben het over mensen die er niet mee te koop lopen dat ze moeite hebben met lezen en schrijven. Heel waardevolle mensen die door omstandigheden een groot stuk van het deelnemen aan onze samenleving moeten missen omdat de deurtjes gevormd door het schrift voor hen niet open staan.

We hebben nu uw hulp nodig. Het is de bedoeling dat u mensen over de drempel helpt om de Nederlandse taal te gaan leren. Wij hebben in Twenterand een vrijwilligersgroep die er in geschoold en bedreven is om voor mensen, gratis en voor niets, deurtjes open te maken.

Hoe u dat in gang zet? Niet al te ingewikkeld, al is het soms wel moeilijk de toekomstige leerling te overtuigen. Maar als dat (een beetje) gelukt is, belt u gewoon even met Dianne, de coördinator ( 06-21612881) of mailt u (d.companje@bibov.nl) of u komt (samen) langs bij het Taalpunt of de Taaluurtjes.

Tenslotte, er gaan voor vrienden, kennissen en geliefden deurtjes open waarachter een hele mooie wereld ligt. U weet dat. Zij nog niet. U kunt ons helpen!

Taalpunt Twenterand: elke woensdagavond (18:00 – 19:30 uur) en vrijdagmiddag (13.30 – 15.00 uur) in de bibliotheek Vriezenveen.
Taaluurtjes: elke eerste woensdag van de maand (13.30 – 14.30 uur) in de bibliotheken in Den Ham en Westerhaar, en in het Proathuus (Schoolstraat 10) te Vroomshoop.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›