4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Grote streektaal avond in theater Het Punt

· 2104× bekeken

VROOMSHOOP - Onder de uitnodigende titel “Kom Kieken, Kom Luustern” verzorgt Stichting Twentaal op 20 maart in samenwerking met theater Het Punt een bijzondere avond in streektaal. Een avondvullend programma met afwisselend verhalen en muziek en met een speciale gast: Herman Finkers.
Voor het eerst sinds lange tijd kunnen gasten weer genieten van de prachtige liederen van de bekende Twentse muziekgroep Algerak. Zij zingen uiteraard in het dialect, maar soms ook in het Engels of Nederlands.

Verder zijn er verhalen van Marga Kool, de grondlegster van het SONT en een vertelster van het zuiverste water, met boeiende verhalen. Van hetzelfde kaliber, als het om streektaal gaat, is Gerrit Kraa. Hij schreef vele boeken en was streektaalconsulent in Twente. Dit duo vertellers wordt aangevuld met niemand minder dan Jan Riesewijk. Hem kennen de gasten ongetwijfeld als één van de hoofdrolspelers uit de TV-serie “Van Jonge Leu en Oalde groond”. Bezoekers zullen zeker gaan genieten van deze avond met als speciale gast: Herman Finkers. Deze alom gewaardeerde cabaretier en zanger kreeg diverse prijzen voor zijn talenten, veelal gekenmerkt door zijn ‘droogkomische’ stijl. De Twentse cultuur en geschiedenis lopen als rode draad door zijn voorstellingen.

Samenwerking
Het Twenterands theater Het Punt zoekt samenwerking met verschillende organisaties om diverse doelgroepen te bereiken. Stichting Twentaal verzorgt hier de Grote streektaal avond. Deze stichting bestaat uit 6 personen en is in het leven geroepen in 1995 om streektaal op niveau te laten zien en horen. Zij stimuleert onderzoek, begeleidt soms studenten en organiseert jaarlijks cursussen, lezingen en theatervoorstellingen over taal, cultuur en geschiedenis van Twente. Meer informatie is te vinden op: twenteakademie.nl

Verkooppunten:
- Mannenmode Harry ten Brinke. Hammerstraat 9, Vroomshoop
- Theater Het Punt ( Burg. Koetjestraat 2 Vroomshoop ), via reservering@welkombijhetpunt.nl
- Via theakroese@outlook.com

De entreeprijs is, inclusief koffie, € 14,50
Ontvangst met koffie vanaf 19.30 uur
Programma 20.00 uur

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›