4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Grote hennepkwekerij ontdekt in Vroomshoop

· 2040× bekeken

VROOMSHOOP - Naar aanleiding van een onderzoek werd op maandag 16 februari een in werking zijnde hennepkwekerij op de Amerikalaan in Vroomshoop aangetroffen. In een bedrijfspand werden ruim 500 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. Twee mannen (42 en 50 jaar) uit Almelo werden aangehouden. Proces-verbaal is opgemaakt. In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming. U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›