4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Oranje Hart Den Ham bouwt verder aan activiteiten rond Koningsdag

· 1638× bekeken

DEN HAM - Met een mix van bekende en nieuwe elementen, bouwt Oranje hart Den Ham in 2015 de festiviteiten rond Koningsdag verder uit. Ook op Bevrijdingsdag is er dit jaar van alles te doen in Brinkdorp Den Ham. “We zijn blij dat een groot aantal buurten en straten meedoen aan de optocht met versierde wagens”, zegt voorzitter Johan Vliek, die aangeeft dat er op Bevrijdingsdag ook een Hammer touwtrekwedstrijd wordt georganiseerd en een bevrijdingsfeest. Op woensdagavond 18 februari wil Oranje Hart de vertegenwoordigers van buurten en straten bijpraten over het programma. Aanvang: 20.00 uur in Harwig.

Op maandag 27 april wordt Koningsdag gevierd. Natuurlijk met de traditionele Aubade op de Brink. Daarna is er een ballonnenoptocht door het dorp, die eindigt bij het feestterrein. Voor de kleinsten is er vervolgens kindertheater en voor de oudere kids (vanaf groep 5) een zeepkistenrace. ’s Middags wordt opnieuw gestreden om de “Prins Pils” Bokaal. De dag wordt afgesloten met live muziek.

Ook in de dagen na Koningsdag is het feest in Den Ham. Het initiatief “Oldies but Goldies”, een gezellige middag voor de 65-plussers, staat donderdagmiddag 30 april weer op het programma. ’s Avonds is er een cabaretavond met de “comedy expres” in de feesttent. En op 1 mei wordt ’s avonds het “Orange Teenage Event” gehouden. De inmiddels regionaal bekende Oranje Nacht Den Ham vindt dit jaar plaats op zaterdagavond 2 mei.

De organisatie hoopt dat ze ook dit jaar kan rekenen op de steun van donateurs. Nieuwe donateurs kunnen zicht aanmelden via de website. Verder worden op dit moment sponsoren benaderd als supporters van het Oranjefeest. “Ik reken erop dat de Hammenaren ons weer ondersteunen, want alleen dan kunnen we er weer een fantastisch feest van maken”, aldus Johan Vliek namens alle leden en vrijwilligers van Oranje hart Den Ham.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›