4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Cursus Kunst

· 1173× bekeken

TWENTERAND - De Bibliotheek Twenterand biedt de gelegenheid om de interesse voor kunst en de kunsthistorie te verdiepen en organiseert hierover een cursus. Docent beeldende vakken en kunstbeschouwing Wil van der Linden uit Hardenberg heeft de cursus ‘Hardop Kijken’ ontwikkeld en zij belicht aan de hand van haar eigengemaakte powerpointpresentatie de vele vormen van kunst: van Middeleeuwse kunstwerken tot modern ruimtelijk werk. Door middel van deze cursus wordt de kennis over kunst uitgebreid en verdiept. De achterliggende gedachten en emoties van de kunstenaar uit de verschillende periodes worden duidelijk, waardoor er met andere ogen naar kunstwerken wordt gekeken.

De eerste helft van de lessen bestaat uit kijken naar kunst aan de hand van onderwerpen als kleur, compositie en perspectief, de andere helft is praktijkgericht: kennismaken met schilderen en tekenen met verschillende materialen, het beoefenen van een druktechniek en boetseren. Iedereen, met of zonder ervaring, kan aan deze verrassende cursus deelnemen. De kosten zijn € 15,-- per les. Leden van de Bibliotheek Twenterand betalen € 14,00 per les. Dit is inclusief praktijkmateriaal, een begeleidende documentatie en koffie/thee.

De cursus bestaat uit 8 lessen die worden gegeven in twee delen: vier keer in het voorjaar en vier keer in het najaar. In het voorjaar wordt gestart met het eerste deel op donderdag 2, 9, 16 en 23 april van 19.30 tot 21.30 uur. De vier aansluitende lessen van de cursus zijn op donderdag 17 en 24 september en 1 en 8 oktober.

De locatie is in de Bibliotheek in Vriezenveen, Jonkerlaan 4.
Bij minimaal 10 belangstellenden gaat de cursus van start.
U kunt u tot 1 maart opgeven bij de bibliotheek in Vriezenveen, tel. 0546-562385, per e-mail: m.arbouw@bibov.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›