4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Iris Velding gekozen tot Kinderdichter van Twenterand 2015

· 1604× bekeken

WESTERHAAR - Op de landelijke gedichtendag, 29 januari 2015 werd in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar de finale gehouden van de gedichtenwedstrijd van de gemeente Twenterand. Deze wedstrijd werd voor de elfde keer georganiseerd door de bibliotheken van Twenterand.
Het werd een spannende strijd tussen de 18 genomineerde dichters van de groepen 5 en 6 van de basisscholen. Dit jaar deden er 11 basisscholen mee met 18 groepen. De bibliotheek selecteerde uit bijna 400 gedichten de genomineerden. Het thema was dit jaar “De wereld van…”, zodat kon worden aangesloten bij een thema dat in de groepen op dat moment centraal stond.

Na een spannende finale maakte de jury, bestaande uit Piet Vogelaar (Stichting Twenterand Cultuur), Annet Voortman (jeugdbibliothecaris en oud-collega Bibliotheek Vroomshoop) en Marieke Stegeman (bibliotheek Twenterand), bekend wie zich een jaar lang “Kinderdichter van Twenterand 2015” mag noemen. De eerste prijs ging naar Iris Velding, leerling van groep 6 van De Fontein locatie Oranjestraat in Westerhaar.

Ze won met het gedicht:

Ik ben ik
Ik ben ik!
Ik zie jou
Ik zie mij
Wij zijn er allebei.
Wij zijn uniek!
Uniek is iedereen!
De achtbaan stopt.
Ik ben blij!
Ik doe gek. Iedereen kijkt mij aan
Nou en.
Ik ben ik.
En dat is oké.
Misschien een beetje anders
Maar ik doe het er maar mee.
Ik ben ik.
Ik ben anders dan de rest
Dus ik en jij.
Wij allemaal.
Van de hele wereld
Wij zijn allemaal
Uniek!!

De winnaar ontving een beker en een boekenbon en alle deelnemers ontvingen een herinneringsmedaille en een bloem.

De foto is van Regina Weenink videoproducties.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›