4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Twee varianten verkeersveiligheid Kerkallee-De Rohorst Den Ham

· 1061× bekeken

TWENTERAND - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand legt de gemeenteraad twee varianten voor om de verkeersveiligheid aan de Kerkallee in Den Ham te verbeteren. De ene optie is het aanleggen van snelheidsremmende maatregelen, de andere het aanleggen van een vrijliggend fietspad. Het is aan de gemeenteraad van Twenterand om hierover een besluit te nemen. “De verkeersveiligheid van vooral de jonge fietsers naar de verschillende voorzieningen aan de Kerkallee verhogen. Dat is het doel waar we met z’n allen naar streven,” aldus wethouder Engberts.

De gemeenteraad heeft in de motie ‘Fietspad Kerkallee-De Rohorst’ van 6 november 2012 het college opgedragen om intern een onderzoek in te stellen naar het aanleggen van een fietspad ter verhoging van de verkeersveiligheid. Het onderzoek is nadrukkelijk vanuit een verkeerstechnisch oogpunt benaderd als ook vanuit het oogpunt van de weggebruiker.
Conclusies
De verkeersdeskundigen zijn unaniem tot de conclusie gekomen dat het treffen van snelheidsremmende maatregelen leidt tot een verbetering van de verkeersveiligheid. Door het aanleggen van een vrijliggend fietspad met twee richtingen ontstaan nieuwe verkeersonveilige situaties bij vooral het oversteken. Vooral de VV Den Ham en de Dorpsraad Den Ham, zijn van mening dat een vrij liggend fietspad de beste oplossing is om de verkeersveiligheid te vergroten.
De gemeenteraad buigt zich op 3 of 4 maart over dit onderwerp tijdens de raadsdebatten en zal waarschijnlijk tijdens de raadsvergadering van 17 maart een definitieve keuze maken.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›