4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Geslaagd nieuwjaars- / afscheidsconcert MCC door de Harmonie Vroomshoop.

· 1182× bekeken

VROOMSHOOP - Afgelopen zondag 25 januari 2015 hebben het orkest (onder leiding van Gertjan Lenderink), jeugdorkest (onder leiding van Tessa Nijkamp) en de kopergroep (onder leiding van Harry ten Brinke) van muziekvereniging “De Harmonie Vroomshoop” een nieuwjaarsconcert gegeven in het MCC te Vroomshoop. Dit concert was tevens het afscheidsconcert voor het MCC, waar de Harmonie 50 jaar gerepeteerd heeft. Dit concert waren de laatste muzikale activiteiten van de Harmonie in het MCC (die haar deuren gaat sluiten). Vanaf deze week nemen ze hun intrek in het nieuwe activiteitencentrum Het Punt.

Het goedbezochte concert werd afgetrapt door het jeugdorkest dat een viertal vlotte nummers ten gehore bracht.
Vervolgens was het de beurt aan het orkest, dat sinds december onder leiding staat van de nieuwe dirigent Gertjan Lederink, en dat begon met het nummer “Festmusik der Stad Wien”, “Melodia d’Amore” en de mars Servus. Deze mars werd als laatste groet naar het MCC gespeeld.
Na deze nummers van het orkest mochten de jeugdorkestleden samen met het orkest een nummer ten gehore brengen, dit was het nummer “Inner Space”.
De kopergroep vervolgde het programma met De Cultuurtune, Hornpipe in D en Freuden Gruss Polka, deze laatste werd opgedragen aan het MCC als groet voor de vele jaren dat de Harmonie in het MCC heeft mogen repeteren.

Om het nieuwjaarsconcert compleet te maken bracht het orkest “An der schönen blauen Donau" van J. Strauss (jr.) ten gehore. Dit nummer kon natuurlijk niet ontbreken op een nieuwjaarsconcert.
Na de afsluitende woorden door de secretaris, waarin het MCC werd bedankt voor hun jarenlange gastvrijheid, bracht het orkest als afsluiting de alom bekende Radetzki Marsch ten gehore.
Aan het applaus na afloop was te horen dat het publiek geweldig genoten had van dit concert. Het orkest, jeugdorkest en de kopergroep kunnen dus tevreden terugkijken op dit concert.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›