4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Indrukwekkende aftrap in het theater van Het Punt met Elske DeWall

· 3295× bekeken

VROOMSHOOP - Meer dan 200 bezoekers woonden op vrijdagavond 23 januari het allereerste optreden in het theater in het activiteitencentrum Het Punt bij. Het was de Friese zangeres en songwriter Elske DeWall die voor deze primeur zorgde en zich daarmee zeer vereerd voelde. Op uitnodiging van de stichting Levend Vroomshoop mocht Elske DeWall samen met haar uit drie musici bestaande band de op zich historische aftrap verrichten. De bezoekers waren opgetogen over de prachtige zaal, de comfortabele zitplaatsen en het uitermate professioneel ogend toneel. Direct werd gevoeld dat dit intieme theater met z’n 255 plaatsen voelt als een warm bad met een aangename gevoelstemperatuur.

B&R Design uit Vroomshoop had gezorgd voor een perfecte belichting en een prima geluid. De aansprekende aankleding van het podium met enorme doeken maakte ook indruk. Vrijwilligers stonden de professionals van licht en geluid in het theater terzijde en dat geeft volop vertrouwen voor de nabije theatertoekomst in Vroomshoop.

Voorman Bert Dorresteijn van de organiserende stichting Levend Vroomshoop toonde zich uitermate ingenomen met deze unieke culturele aanwinst voor Vroomshoop, Twenterand en de verdere regio en met de komst van Elske DeWall.
De oorspronkelijk uit Veenwouden afkomstige zangeres wordt steeds bekender in ons land en albums als “Balloon over Paris” en “Brave” spreken volop tot de verbeelding. In deze theatertour, die na de try-out in Vroomshoop langs theaterzalen in Hoorn, Sneek, Heerlen, Hoogeveen en Gouda leidt, komt het zangtalent van Eslke deWall er helemaal uit. Gevoelige ballads worden afgewisseld met melodieuze rocknummers, waarbij ingetogenheid en tegelijkertijd zeggingskracht doorklinken. Het gaat om echte puur menselijke gevoelens en ook levensvragen, die doorklinken. Door het overwegend akoestisch karaker van de songs ontstaat een herkenbaar en ook sfeervol geheel.

Die sfeer werd in het Grand Café van het activiteitencentrum Het Punt versterkt in de pauze en na afloop, waar bedrijfsbeheerder horeca Raymond Peddemors en zijn vrijwilligers voor een uitermate gastvrij onthaal zorgden. De gezellige nazit werd ook druk bezocht en de blij verraste bezoekers trokken unaniem de conclusie dat het eigentijdse theater van AC Het Punt op een prachtige wijze was ingewijd.

Foto's: Jaap Uilhoorn

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›