4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Noordikleerlingen Vriezenveen opnieuw naar Suriname

· 1686× bekeken

VRIEZENVEEN - Dit jaar staat opnieuw een enthousiast Noordik-expeditieteam klaar om af te reizen naar Suriname. Vorig jaar ging er al een team leerlingen naar de St. Thomas Moreschool in Washabo om daar mee te helpen bij het opzetten van een mediatheek. De groep die eind januari vertrekt gaat de collectie van de mediatheek verder uitbreiden en zich inzetten voor de verbetering van het Nederlandse taalonderwijs.

De leerlingen vertrekken niet met lege handen. In hun bagage nemen ze boeken en laptops mee voor de mediatheek en verschillende leer-en speelmaterialen voor de kleuterklas. Maar het blijft niet bij spullen doneren alleen, de leerlingen gaan ook actief aan de slag. Door zelf in de klassen voor te gaan lezen, willen de Surinamegangers voor elkaar krijgen dat meer leerlingen gaan lezen. Bovendien organiseren ze voor elke klas ook een leuke activiteit.

De voorbereidingen voor de reis naar Suriname begonnen al in april. Om het benodigde geld bij elkaar te krijgen, zijn de leerlingen druk in touw geweest. Zo werd er bijvoorbeeld een benefietdiner georganiseerd, werden lezingen bij serviceclubs gegeven en zochten ze sponsoren.

Het team bestaat uit acht leerlingen uit klas 4 van CSG Het Noordik vestiging Vriezenveen ( Marysa Abbink,Nadine Altena, Hilde Beekman, Evely Kottier, Lisa Kütter, Roel van den Bosch, Maximiliaan Friesacher en Tom Hubers). Zij worden begeleid door docenten Peter Greven en Harriët ter Braak. De groep vertrekt op 31 januari en komt op 8 februari terug. Een week eerder reizen twee leerlingen uit klas 2 met docent Jeff Willemsen eveneens af naar Suriname. Zij verblijven daar in het kader van de learning circles in gastgezinnen en bezoeken overdag de George Asin MULO.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›