4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Eetmee Vroomshoop neemt afscheid van het MCC

· 1488× bekeken

VROOMSHOOP - Het was afgelopen maandag 19 januari de laatste keer dat Eetmee Vroomshoop gebruik kon maken van het MCC-gebouw. Ruim 50 gasten waren naar het MCC gekomen om in de grote zaal te genieten van de heerlijke erwtensoep, die door kok Ineke Jansen en haar keukenploeg was klaargemaakt.

In februari gaat Eetmee Vroomshoop verhuizen en zal het eerste Eetmee-moment worden gehouden in Het Punt aan de Burgemeester Koetjestraat.

Precies drie jaar geleden begon Eetmee Vroomshoop in het MCC. Winy en Jeffery Spoor stelden toen, na een aantal gesprekken en het maken van duidelijke afspraken, de keuken en de grote zaal ter beschikking om er eenmaal in de maand op maandag een Eetmee-moment te houden.
Ineke Jansen kookte samen met haar vrijwilligers tien keer per jaar een gezonde en betaalbare maaltijd. Alleen in januari 2013 kon Eetmee in Vroomshoop niet doorgaan in verband met hevige sneeuwval.

Dat werd goedgemaakt door de heerlijke lunch die voor het promotiefilmpje van de Kroonappels van Het Oranje Fonds in februari 2013 speciaal werd klaargemaakt. Er werden toen opnames gemaakt in de keuken en tijdens het eten in de grote zaal. Dit filmpje is opgenomen in de tentoonstelling die door Het Oranje Fonds werd georganiseerd ter gelegenheid van de troonswisseling in 2013. Een tentoonstelling die een jaar lang door heel Nederland en het Caraïbisch gebied reisde en te zien was. Deze beelden van het MCC zullen voor altijd bewaard blijven, ook wanneer het gebouw in de loop van dit jaar zal zijn afgebroken.

Het was voor de Eetmee-vrijwilligers niet altijd even gemakkelijk om een lekkere maaltijd klaar te maken. De faciliteiten in de keuken van het MCC waren niet om over naar huis te schrijven en er kon maar voor een beperkt aantal gasten worden gekookt. Met veel kunst en vliegwerk lukte het echter steeds om iets lekkers op tafel te zetten. Complimenten dus voor het improvisatievermogen van de Eetmee-vrijwilligers.

Omdat Ineke Jansen heeft aangegeven in maart te willen stoppen, zal zij zich dus nog twee keer op de nieuwe locatie culinair kunnen uitleven. Inmiddels heeft Eetmee Vroomshoop een nieuwe kok gevonden in de persoon van Ron Kramers van de Zeven Zaligheden aan de Geerdijk.
Ron, afkomstig uit Den Haag, is een ervaren, professionele kok, die enthousiast heeft gereageerd op de vraag om Eetmee te ondersteunen. Hij zal in februari en maart, samen met Ineke Jansen en de keukenploeg aan de slag gaan om ook in het Punt Eetmee succesvol te laten verlopen.

Heeft u geen zijn om alleen te eten, betaalbaar uit eten te gaan en anderen te ontmoeten? Dan kunt u nog steeds in in alle kernen aanschuiven t.w. in Vriezenveen op 24 januari, in Westerhaar op 4 februari, in Den Ham op 10 februari en in Vroomshoop op 16 februari a.s.
Iedereen is van harte welkom.

Voor meer info over dit persbericht kunt u zich telefonisch wenden tot Coby van Egmond, St. ZorgSaam Twenterand, telnr. 0546-481456.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›