4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Nieuwjaarsvliegeren Twenterand

· 1269× bekeken

WESTERHAAR - Na het succes van vorig jaar heeft Stichting Vliegerfeest Twenterand besloten om dit jaar weer het Nieuwjaarsvliegeren Twenterand te organiseren. Dit jaar is het aantal aanmeldingen gegroeid en hebben zich al meer dan 100 deelnemers aangemeld vanuit heel Nederland en delen van Duitsland. Er wordt gevliegerd op zaterdag 31 januari vanaf 10.00 uur bij De Johanneshoeve aan de Dalweg 39 in Westerhaar en dit gaat door tot in de avonduren. Hier wordt een groot weiland ter beschikking gesteld voor de vliegeraars en belangstellenden. De toegang en parkeergelegenheid is gratis en er worden versnaperingen en diverse drankjes verkocht. Tevens kan er gebruik gemaakt worden van de zaal en toiletten van de Johanneshoeve “

Veel mensen kennen waarschijnlijk het vliegeren van Vliegerfeest Twenterand dat in juli wordt georganiseerd in Westerhaar. Komend zomer wordt dit voor de zesde keer gehouden, altijd in het eerste weekend van juli en het is elke keer een succes. Maar omdat er in de eerste maanden van het jaar altijd zo weinig activiteiten zijn, leek het de stichting om een vliegergebeuren voor in het jaar te organiseren.

De insteek van het nieuwjaarsvliegeren is om het nieuwe vliegerjaar te openen en gezellig een dag samen te vliegeren met gebruik van allerlei soorten en maten vliegers. Het is een laagdrempelig geheel. Plattje: “Omdat het nu eerder donker en als het weer het toelaat, kunnen mensen ook diverse, door middel van ledlampjes, verlichte vliegers zien. Daar zit een bewegingsprogramma in. Dat is een mooi gezicht”.

Dat wij alle kernen van in de gemeente Twenterand graag bij het vliegerfeest betrekken blijkt wel uit het feit dat er vorig jaar een vliegerclinic voor de leerlingen van de basisscholen werd georganiseerd en bijna 3000 kinderen van de basisscholen een vlaggenlijn van ruim 1,5 km hebben gemaakt voor het jubileumjaar. Ook zijn alle kernen van Twenterand, door middel van een camera die aan een vlieger werd gemonteerd, gefotografeerd. Die foto’s waren te zien op de expositie van het vliegerfeest en afgelopen december in het gemeentehuis. Deze maand worden de foto’s aangeboden aan de kernen van Twenterand zodat ze nog lang te bewonderen zijn.
De Pollen, Bruinehaar, Geerdijk, Vriezenveen, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Vroomshoop hebben de foto’s al in ontvangst genomen. Het is dus niet een festijn wat alleen Westerhaar betreft ”.

De organisatie vindt het belangrijk om bij dit vliegerfestijn, waar jong en oud aan meedoet, zeker kinderen te betrekken. Al is het maar dat ze achter de computer vandaan komen om heerlijk buiten bezig te zijn. Voor informatie over het nieuwjaarsvliegeren en viegerfeest in juli kunt u kijken op www.vliegerfeesttwenterand.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›