4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Vrijwilligers gezocht voor Taalpunt Twenterand

· 2812× bekeken

TWENTERAND - In Nederland wonen 1,3 miljoen volwassenen, die moeite hebben met lezen en schrijven. In Twenterand gaat het om ruim 3.000 volwassenen. De maatschappij vraagt steeds meer van iedereen: digitale vaardigheden, formulieren invullen, je kinderen op school helpen, cursussen voor je werk volgen, enz. Stichting Lezen en Schrijven, de gemeente Twenterand, Bibliotheek Twenterand en het ROC van Twente willen samen meer mensen helpen om beter te leren lezen en schrijven. Voor het Taalpunt Twenterand zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die zelf de taal goed beheersen en als taalvrijwilliger aan de slag willen.

Taken:
De taalvrijwilliger helpt een deelnemer om beter te lezen en te schrijven. Gedurende één of meerdere uren per week spreken deelnemer en taalvrijwilliger met elkaar af om samen te oefenen. Samen maken zij afspraken op welke manier ze aan de slag gaan (individueel of in een groepje) en ook de locatie is in onderling overleg: in de bibliotheek, bij de deelnemer thuis of in een andere ruimte, bijvoorbeeld bij een instelling die alliantiepartner is van het Taalpunt. Met een paar uur per week kan een taalvrijwilliger iemand echt vooruit helpen! Voordat de taalvrijwilliger aan de slag gaat, wordt er eerst een korte training van vier bijeenkomsten gevolgd. Deze training vindt plaats in februari. De data worden nader vastgesteld.

Wat vragen wij van de taalvrijwilliger?
- De taalvrijwilliger is enthousiast om samen met de deelnemer aan de slag te gaan met lezen en schrijven
- De taalvrijwilliger heeft affiniteit met mensen die om wat voor reden ook moeite hebben met lezen en schrijven
- De Taalvrijwilliger moet enkele uren per week beschikbaar zijn (op een vast af te spreken moment)
- De taalvrijwilliger beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, is goed in het leggen van contacten met mensen
- Voorwaarde is dat de taalvrijwilliger eerst deelneemt aan de 4 trainingsbijeenkomsten

Belangstellenden voor deze vrijwilligersfunctie kunnen zich melden bij de coördinator van het Taalpunt Twenterand, Dianne Companje, d.companje@bibov.nl / 06-21612881

Op dinsdagavond 3 februari a.s. vanaf 19.00 uur organiseren de Bibliotheek Twenterand en de Stichting Lezen en Schrijven een voorlichtingsbijeenkomst over de training. Opgave vooraf is noodzakelijk.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›