4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Mantelzorgcursus in Vriezenveen

· 1280× bekeken

VRIEZENVEEN - ZorgAccent Thuiszorg start vanaf 3 februari 2015 met een mantelzorgcursus Zorgen voor elkaar in Vriezenveen. Vroeg of laat krijgt iedereen wel eens te maken met zorgtaken van een partner of familie in de naaste omgeving. Tijdens de cursus krijgen familieleden advies en handvatten om zo goed mogelijk voor hun partner te zorgen.

Op de schouders van de verzorgers, vaak ook mantelzorgers genoemd, rust vaak een zware taak. Daarbij komt dat de mantelzorgers in de regel geen verpleegkundige achtergrond hebben waardoor zij met tal van vragen zitten. Hoe kan ik het beste tillen? Waar kan ik terecht voor hulpmiddelen?
Steeds meer mensen willen in geval van ziekte liever thuis verzorgd worden dan in het ziekenhuis. Dat ouderen of kinderen zich zorgen maken om zelf- hulp te verlenen aan partners of familie blijkt uit de vraag om bijeenkomsten te organiseren en handvatten te krijgen over zorgverlening in de thuissituatie.

De wijkverpleegkundige/verzorgende van ZorgAccent biedt een luisterend oor. Zij bespreekt praktijksituaties en er is aandacht voor persoonlijke ervaringen. Verder geeft zij praktische tips en wordt er geoefend met handelingen uit de praktijk zoals tiltechnieken, en het gebruik van verpleeg- en hulpmiddelen. Een diëtiste van ZorgAccent is aanwezig om voedingsadviezen te geven.

Wanneer en Waar
3,10 en 17 februari 2015 van 13.30-15.30 uur. Locatie: Wijkteam Thuiszorg, Oosteinde 316 in Vriezenveen.

Aanmelden/meer informatie:
Voor aanmelden of meer informatie: bel de ledenservice van ZorgAccent telefoonnummer
0900 0678 (’s morgens van 8.30-12.30 uur) of kijk op de website www.zorgaccent.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›