4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Sfeervol ander kerstconcert als lustrumcadeau

· 2546× bekeken

GEERIJK-VROOMSHOOP - De vrijwel tot de laatste plek bezette Willibrordkerk aan de Geerdijk was op maandagavond 22 december de serene ruimte bij uitstek voor “een ander kerstconcert”. De jubilerende 5-jarige stichting Levend Vroomshoop en de buurtvereniging de Geerdijkbrug hadden bij de organisatie de handen ineen geslagen. Ook de samenwerking met de kerk verliep gesmeerd. De uitvoerenden van dit kerstconcert kregen ook de handen op elkaar van de enthousiaste bezoekers. Het bijzondere, andere, element was bij dit kerstconcert de combinatie van de Mariakapel en de Willibrordkerk.

Voorman Bert Dorresteijn van Levend Vroomshoop vroeg in zijn welkomstword de kerkgangers de warme kerk even te verlaten en het nachtelijke en ook regenachtige duister in te gaan voor een korte gezamenlijke wandeling naar de nabij gelegen Mariakapel. Daar werd toepasselijk a capella gezongen door de ‘Reggevier’ met daarnaast bariton Ard Kamphuis uit Rijssen, gedirigeerd door Gezinus Veldman Het “Komt allen tesamen” klonk prachtig in de fraaie verlichte dreven van de Geerdijk, evenals “Gloria” en “Goin’ to Bethlehem”.

In de fraai versierde en feeëriek verlichte kerk werd het kerstconcert voortgezet, waarbij pianist en arrangeur Gezinus Veldman het geheel leidde en begeleidde. Dwarsfluitiste Hilde Drees uit Nijverdal, oorspronkelijk afkomstig uit Vroomshoop, gaf samen met Gezinus Veldman een mooie muzikale vertolking van de speciale gevoelens rond kerst en oud en nieuw. De Reggevier en Ard Kamphuis brachten samen met Gezinus Veldman een breed scala aan bekende en minder bekende kerstliederen uit binnenland en buitenland ten gehore. Het bekende kerstlied “Stille Nacht” kwam door een “ander” arrangement mooi tot leven en de toegift met “Cantique de Noël”, waarbij Ard Kamphuis zich al zingend over het kerkpad begaf, gaf menigeen in de fraaie kerk een welhaast ademloos kippenvelmoment.

De staande ovatie na afloop was terecht, want de gedreven uitvoerenden hadden er een onvergetelijke en ook intense muzikale kerstbelevenis van gemaakt. De stichting Levend Vroomshoop pakte zo op een fraaie wijze uit met een culturele kerstcadeau.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›