4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Provincie Overijssel waardeert kunst en cultuur in Twenterand

· 1605× bekeken

TWENTERAND - Sinds 2006 werkt de gemeente Twenterand aan meer deelname vanuit de bevolking aan kunst en cultuur in de gemeente. Daarbij is nauw samengewerkt met de provincie Overijssel. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. In een ambtelijk gesprek met de provincie Overijssel kreeg de gemeente Twenterand op 22 september jl. een pluim van de provincie over de wijze waarop zij in Overijssel vanuit een achterstandspositie, een koploper is geworden.

De samenwerking tussen Twenterand en Overijssel was er o.a. op gericht om extra geld te genereren voor het vergroten van de cultuurdeelname. Tot en met 2014 is er veel gebruik gemaakt van de projectsubsidie cultuur. Organisaties voor kunst en cultuur hebben projecten en evenementen ontwikkeld, waarvoor grote belangstelling was. Twenterand wist zich daarmee te onderscheiden van andere gemeenten in de provincie.
Kunst en cultuur in basisonderwijs
In 2011 heeft de gemeente Twenterand een intentieverklaring getekend voor deelname aan de regeling ‘Impuls Brede Scholen Sport en Cultuur’. Hiermee is gerealiseerd dat alle basisschoolleerlingen een rijk lesaanbod kunst en cultuur op school krijgen. Bij dat lesaanbod zijn ook de lokale organisaties voor kunst en cultuur betrokken. Het bewust zijn van de meerwaarde van cultuureducatie blijkt volgens de provincie ook uit de meer dan gemiddelde interesse die door Twenterandse leerkrachten wordt getoond. De Bibliotheek Twenterand speelt een coördinerende rol in het ‘aanvalsplan laaggeletterdheid’ zoals dat eind 2013 door de gemeenteraad van Twenterand is vastgesteld.
Verbinding in beleving
Kunst- en cultuurbeleving gaat in Twenterand verder dan meedoen. Met de nota Vrijetijdseconomie is een start gemaakt om kunst- en cultuurbeleving te verbinden met recreatie en toerisme. Er wordt geïnvesteerd in arrangementen die voor bewoners en bezoekers de belevingswaarde van Twenterand vergroot.
Doorgaan!
In de komende periode gaat de gemeente Twenterand verder met het vergroten van de maatschappelijke rol van kunst en cultuur. De gemeente ziet binnen de maatschappelijke veranderingen een taak weggelegd voor organisaties voor kunst en cultuur. Dit is al aangekondigd bij de provincie alwaar interesse is ontstaan voor de wijze waarop dit in de naaste toekomst vorm gaat krijgen in Twenterand.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›