4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Noordik Vroomshoop start met Topclass

· 2221× bekeken

VROOMSHOOP - Op de vestiging Vroomshoop van CSG Het Noordik starten ze met een bijzonder initiatief: de Topclass. Gedurende zes dinsdagmiddagen bieden ze een afwisselend en uitdagend onderwijsprogramma aan voor leerlingen uit groep 8, die duidelijk toe zijn aan meer uitdaging en meer verdieping. Aan bod komen afwisselende thema’s als taal, wetenschap en kunst en cultuur.
In het basisonderwijs is er vaak een aantal leerlingen voor wie de “gewone” leerstof niet meer toereikend is. Meestal krijgen deze intelligente leerlingen al extra leerstof aangeboden op de basisschool. Het Noordik wil er graag aan meewerken om deze groep leerlingen net dat beetje extra aan te kunnen bieden. Dit gebeurt in de vorm van een lessenreeks van zes middagen die start op 9 december.

De Topclass duurt in totaal zes middagen, telkens van 13.00 tot 14.30 uur. De eerste twee middagen op 9 en 16 december handelen over het thema Taal. Op 13 en 20 januari 2015 gaan de lessen over het onderwerp Wetenschap en op 3 en 10 maart 2015 komen Kunst en Cultuur aan bod.
Leerlingen die voor de Topclass in aanmerking komen, zijn door de leerkrachten van de basisscholen voor het programma aangemeld. Het gaat om een select groepje van leerlingen van wie de verwachting is dat zij een vwo-advies zullen krijgen.

Vwo in Vroomshoop
Op de vestiging Vroomshoop zijn de onderbouwklassen (1, 2 en 3) van havo en vwo gevestigd. Vanaf klas 4 gaan de leerlingen naar de vestiging Noordikslaan.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›