4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Pilot‘ Goed veur Mekaar’ met boodschappenondersteuning

· 1095× bekeken

TWENTERAND - De gemeente Twenterand start samen met de stichting ZorgSaam Twenterand de pilot ‘Goed veur Mekaar’. Voor deze pilot zoekt de Stichting mensen die boodschappenondersteuning willen bieden aan mensen die dit zelf niet meer goed kunnen. “Vanuit de Wmo gedachte kijken we naar wat mensen zelf, of met hulp vanuit de omgeving kunnen doen.”, geeft wethouder Binnenmars aan. “De pilot ‘Goed veur Mekaar’ is hier een mooi voorbeeld van.”

Concreet gaat het in deze pilot om vrijwilligers die inwoners willen helpen bij het boodschappen doen. De pilot kan alleen bij voldoende vrijwilligers van start gaan en is onderdeel van de zogeheten ‘Activerende Arrangementen’. Deze ‘Activerende Arrangementen’ zijn bedoeld om bepaalde welzijnsvoorzieningen in de gemeente te onderzoeken, verbeteren en eventueel aan te vullen daar waar nodig. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een was –en strijkservice, administratieve ondersteuning of een klussendienst.

Meedoen!
Wie zich wil aanmelden als vrijwilliger om te ondersteunen bij het boodschappen doen kan contact opnemen met Discha Langeler, projectmedewerker bij Stichting Zorgsaam Twenterand. Dit kan op werkdagen ’s ochtends tussen 8.30 – 12.30 uur. Het telefoonnummer is 0546 – 481450. Mailen kan ook: dlangeler@zorginformatietwenterand.nl. Voor meer informatie zie de website www.zorgsaamtwenterand.nl of de vacature ondersteuner boodschappen: http://www.vrijwilligerswerktwenterand.nl/index.php/va/i2/12/441


Eigen kracht
Veel voorzieningen worden op dit moment aan huis geleverd, denk aan boodschappen en maaltijden aan huis. Voor sommigen noodzaak, maar zeker niet voor iedereen!
Het project ‘Goed veur Mekaar’ is gericht op de zelfstandigheid van inwoners. Er wordt gekeken naar wat mensen nog wel kunnen; Eigen Kracht. Dit maakt dat de voorziening zoveel mogelijk ‘activeert’ en mensen ondersteunt in de dagelijkse dingen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›