4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Overweldigend Glazen Café Concert in k.c. Irene te Vroomshoop

· 1914× bekeken

VROOMSHOOP - Het was zaterdag een geweldige happening met liefst 170 zangers en heel veel toeschouwers in een bomvol k.c. Irene in Vroomshoop. Het Glazen Café concert werd na een intensieve voorbereiding een geweldig muzikaal feest. Op een immens podium vonden alle zangers een plek en konden ze onder leiding van dirigent Gezinus Veldman een concert geven dat klonk als een klok.

Het concert begon met het machtige Conquest of Paradise. Daarna opende ceremoniemeester Dennis Jongeneel het concert en passeerden vele nummers de revue, vaak gezongen door mannenkoor en projectkoor samen, maar ook met liederen van mannenkoor en projectkoor afzonderlijk.

Grote indruk maakten de intermezzo's. Albert Wessels zong Imagine van John Lennon. Imagine all the people living life in peace, oftewel: stel je voor dat alle mensen samenleven in vrede. En verderop in het programma lieten Gezinus Veldman en Rogier Bonte horen wat ze in hun mars hebben toen ze de 'Glazen Café Blues' lieten horen, fenomenaal! Het programma werd afgesloten met Mull of Kintyre van Paul McCartney en Heal the World van Michael Jackson. Heal the world, maak de wereld beter. Zo pasten alle liederen in het thema van dit Glazen Café Concert, zingen voor een betere wereld.

De financiële opbrengst van dit benefietconcert wordt later dit jaar in het Glazen Café bij Dick Kremer bekendgemaakt. Het mannenkoor bereidt zich ondertussen voor op zijn volgende concerten: donderdag 11 december een Kerstconcert in de hervormde kerk te Daarle met als soliste Noortje van Middelkoop op panfluit. En daarna het Nieuwjaarsconcert op zaterdag 17 januari in de hervormde kerk te Den Ham, met als solisten het trompetduo Arjan en Edith Post, sopraan Manon Arnold en drummer Joost Visser. Voor dit concert heef het koor nog een extra verrassing in petto, maar die zullen de bezoekers daar wel ervaren.

(foto: Arend Gerritsen)

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›