4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Taaluurtje in Bibliotheek of Proathuus

· 1628× bekeken

TWENTERAND - Elke maand organiseert het Taalpunt Twenterand een taaluurtje voor mensen die het lastig vinden om te lezen en te schrijven. Het taaluurtje wordt gehouden op elke eerste woensdag van de maand. In Westerhaar en Den Ham vindt het plaats in de bibliotheek. Mede vanwege de verhuizing van de bibliotheek Vroomshoop vindt het taaluurtje in Vroomshoop voorlopig plaats in Het Proathuus, Schoolstraat 11 in Vroomshoop. Het Taaluurtje vindt plaats elke eerste woensdag van de maand van 13.30-14.30 uur, in de bibliotheken van Den Ham en Westerhaar en in het Proathuus Vroomshoop. En in de bibliotheek Vriezenveen van 18.00-19.30 uur.

Op die woensdagmiddag zijn enkele taalvrijwilligers aanwezig in de bibliotheken van Den Ham, Vroomshoop en Westerhaar, terwijl het Taalpunt in de bibliotheek Vriezenveen die dag op de normale tijd geopend is, ’s avonds van 18.00-19.30 uur.
Dianne Companje is Coördinator van het Taalpunt Twenterand. Dianne zegt over het taaluurtje: “Voor sommige mensen zal ons Taalpunt in de bibliotheek Vriezenveen te ver weg zijn om te bezoeken. Daarom zoeken wij de mensen op! We hopen dat met dit taaluurtje het makkelijker wordt om met alle vragen op het gebied van taal, lezen en schrijven naar de bibliotheek of Het Proathuus te komen".

Op elke eerste woensdag van de maand is weer een taalvrijwilliger aanwezig om alle vragen over het Taalpunt en de mogelijkheid van het deelnemen aan een taaltraject of een leesclub te beantwoorden. En verder benadrukt Dianne: “Misschien is er aarzeling om naar het Taalpunt toe te gaan, maar dan kan men ook gerust een familielid of buurvrouw meenemen. De taalvrijwilliger speelt de vragen aan mij door en alle bezoekers worden daarna telefonisch door mij benaderd”.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›